• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. august 2015 - Mercedes-Benz

Ny motorgeneration fra Merecedes

Reducerer CO2-emissioner og brædstofforbrug

Den nye motor sænker brændstofforbruget og reducerer CO2-emissionerne med tre tons om året for en enkelt lastbil. Den nye motor sænker brændstofforbruget og reducerer CO2-emissionerne med tre tons om året for en enkelt lastbil.

Mercedes-Benz Danmark A/S

Nu lancerer Mercedes-Benz seneste generation af sin OM471 motor til lastbiler.

For en bil, der kører 130.000 km om året, kan det betyde en årlig besparelse på 1.100 liter diesel ud over de tre tons lavere CO2-emissioner, siger Lasse Wøhlk, salgschef for lastbiler hos Mercedes-Benz i Danmark.

Den nye generation, som naturligvis også overholder Euro6-kravene, har fået ny brændstofindsprøjtning, højere kompression og en ny turbolader. Alt i alt har det kostet lidt over en halv milliard kroner i udviklingsomkostninger.

Siden 1960''''erne er lastbilernes brændstofforbrug pr. ton-kilometer faldet med omkring 60 %. I midten af 19??60''''erne kom den direkte indsprøjtning, der med ét slag reducerede forbruget med 25 %.

Siden da er forbruget faldet og effekten steget år for år.

OM471 er grundstenen i ??Daimler-koncernens tunge lastbilsmotorer og anvendes i hele verden til både Mercedes-Benz, Freightliner, Western Star og Fuso lastbiler på linje med Mercedes-Benz og Setra busser. Den er til dato produceret i ca. 250.000 eksemplarer.

Den nye generation af OM471 kan nu bestilles til levering i Mercedes-Benz Actros.

Læs artiklen her

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.