• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. september 2013 - Applus Bilsyn

Flere tester bilen før køb

Danskerne forlanger sikkerhed når de køber brugte biler.

Stadig flere danskere ventes at benytte en såkaldt TilstandsAttest hos Applus Bilsyn i fremtiden, før de finder læderet frem og investerer i en brugt bil Stadig flere danskere ventes at benytte en såkaldt TilstandsAttest hos Applus Bilsyn i fremtiden, før de finder læderet frem og investerer i en brugt bil

Applus Bilsyn
 
Landets største bilsynsfirma Applus Bilsyn forudser flere solgte TilstandsAttester. Attesten, der er en allround gennemgang af bilen, giver køberen et overblik over en bils tilstand. Og det efterspørger flere og flere.

Kvalitetsbevidste forbrugere
"Danskerne er kvalitetsbevidste og kritiske forbrugere. For at undgå at købe bil med fejl i efterspørger flere og flere en TilstandsAttest, før de investerer deres sparepenge i en brugt bil. Dels hos forhandlere, men også blandt private danskere, der selv foretager handlen. Her er attesten et must, fordi der jo ikke er reklamationsret mellem to private personer," siger Per V. Rasmussen, administrerende direktør i Danmarks største bilsynsvirksomhed, Applus Bilsyn.

Flere brugte biler
Med til at sætte skub i salget af TilstandsAttester er det fortsatte stigende brugtbilssalg. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik købte de danske husholdninger - korrigeret for normale sæsonudsving - 37.600 brugte personbiler i august, hvilket er 3 procent flere end i juli. Registreringerne i juni til august 2013 var 2 procent højere end i månederne marts til maj 2013.

Find din næste brugte bil her!

DAF: Større sikkerhed i købet
Et af de steder hvor TilstandsAttesten anvendes er hos Danmarks Automobilforhandler Forening, der for nylig indgik en anvendelsesaftale med Applus Bilsyn.

"TilstandsAttesten giver køberne en sikkerhed for, at de ved, hvad det er, de køber. Den er med til at skabe tillid i forholdet mellem køber og sælger. Potentielt set kan alle 180 brugtvognsforhandlere og 320 nyvognsforhandlere, og herunder i alt 750 udsalgssteder, der er med i DAF, anvende den. Hvert år køber omkring 500.000 danskere en brugt bil. De fleste brugtbiler indgår i købet af en ny bil. Det betyder, at bilforhandlerne skal sælge en brugt bil videre. Her vil flere af vores medlemmer sandsynligvis benytte en TilstandsAttest," fortæller administrerende direktør hos Danmarks Automobilforhandler Forening, Jens Brendstrup.

Bilejerforsikring med TilstandsAttest
De positive forventninger til salget af TilstandsAttester hænger også sammen med, at ETU Forsikring er nedkommet med Danmarks første bilejerskifteforsikring, der, uden selvrisiko, kilometerbegrænsning eller hensyn til slitage, dækker fejl og skade på bilens elektriske og mekaniske komponenter. Eneste krav er, at bilen er nysynet, eller at der er udfærdiget en TilstandsAttest på den.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.