• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2012 - Motormagasinet

Plan for nyt motorsportsanlæg

Nyt centrum for motorsportsbegivenheder på vej.

Der arbejdes på at etablere Danmarks største motorsportsanlæg Der arbejdes på at etablere Danmarks største motorsportsanlæg

Motormagasinet

Udvikling af motorsportsanlæg

En gruppe af motorsportsinteresserede arbejder på at etablere Danmarks største motorsportsanlæg nær Rødbyhavn på Lolland. Motorsportsanlægget tænkes anlagt på niveau med flere af de større europæiske motorsportsanlæg. Med en samlet banelængde på minimum 4000 meter samt servicefaciliteter vil anlægget kunne afholde nationale og internationale motorsportsbegivenheder.

Det er planen, at der omkring samme lokalitet skal samles flere motorsportsaktiviteter. Herunder håber projektgruppen, at Rødby Gokartbane, der nedlægges ved anlægget af Femernforbindelsen, kan indgå som en del af projektet.
Bag planerne om etablering af Danmarksringen står blandt andet racerkører og Le Mans vinder Jan Magnussen samt Preben Damm Christiansen og Michael Bengtsen, der i sin tid medvirkede ved etableringen Roskilde Racing Center. 
- Vi ser en unik mulighed for at anlægge dette motorsportsanlæg i international klasse, som Danmark mangler. Lokaliteten er perfekt, også i forhold til det store tyske opland, som kommer, når den faste forbindelse åbner, siger Michael Bengtsen.

Find prisen på din nye brugte bil på Bilpriser.dk

Også erhvervsfremme
Ud over at være et væsentligt element i forhold til udviklingen af motorsporten i Danmark forventes motorsportsanlægget at kunne bidrage til at fremme erhvervsudviklingen i Lolland Kommune.

Udvikling og etablering af et anlæg i denne størrelse er et omfattende projekt og vil derfor strække sig over en årrække. Det forventes etableret i takt med, at Femern A/S rømmer arealerne i forbindelse med færdiggørelsen af forbindelsen til Tyskland. Anlægsarbejderne kan derfor tidligst ske efter 2020. Initiativtagerne er i tæt dialog med Lolland Kommune og Femern A/S om planerne.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.