• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. marts 2011 - Børsen

Salget af nye biler falder

Mindre dyk i nybilsalget efter rekord måned i januar

Nybilsalget oplevede i februar et lille dyk efter et rekord stort salg i januar Nybilsalget oplevede i februar et lille dyk efter et rekord stort salg i januar

Af Ritzau
Fire procent lavere
Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev solgt fire procent færre nye personbiler i februar end i januar.

Danske Banks privatøkonom Las Olsen havde ventet et mindre fald, men mener dog ikke, at man skal bekymre sig om bilsalget, der har spillet en stor rolle i forbrugsopsvinget det sidste år.

Rekord stort salg i januar
"Bilsalget er fortsat på et meget højt niveau, også højere end i det meste af opsvingsperioden før krisen. Faldet fra januar skal således ses på baggrund af, at netop januartallet var et af de højeste, der nogensinde er set", siger han.

Las Olsen regner da også med, at bilsalget har toppet for denne gang, selv om han mener, at der stadig er et stort opsparet behov for at skifte biler ud.

"Prisen på nye biler er faldet ,og prisen på benzin steget, så det er blevet en bedre forretning at købe en ny og mere økonomisk bil", siger han.

41 Procent fremgang i leasing
Danskerne har for alvor også taget leasingtanken til sig. Tallene fra Danmarks Statistik viser, at husholdningerne har leaset 9300 biler det seneste år mod 6600 i den foregående periode. Det er en stigning på 41 procent.

Interesseret i at lease din næste bil?

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.