• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. september 2009 - Ford

Effektive benzinmotorer

Nye Ford-benzinmotorer langt mere effektive end de nuværende

Fords Ecoboost-motor - benzin kan næsten konkurrere med diesel. Fords Ecoboost-motor - benzin kan næsten konkurrere med diesel.

Ford / Bilpriser.dk
Ford Ecoboost på vej
Ford - den eneste store amerikanske bilfabrik, der ikke tog imod statslån - er i overhalingsbanen. Salget går godt, både i USA, Europa og Asien, og på udviklingsfronten er Ford også længere fremme i skoene end GM og Chrysler. Seneste eksempel er de nye Ecoboost-benzinmotorer, der sænker forbruget og CO2-udledningen med op til 20 pct.

Motorer forbedret på en lang række områder
Ford har valgt at forbedre sine benzinmotorer på flere områder: Variabel ventilstyring på såvel indsugnings- som udstødningssiden, lettere motorer i aluminium, et indsprøjtningssystem med 200 Bar tryk - hvilket giver benzindråber på 0,02 mm eller en femtedel af et menneskehårs bredde - lynhurtigt reagerende turboer med variabel geometri og rotorer, der kan spinne med op til 200.000 omdrejninger i minuttet, mindre friktion mellem de bevægelige dele - og meget mere. Det har resulteret i godt bundtræk fra kun 1.500 omdrejninger i minuttet, og også efter 5.000 o/m er der saft og kraft tilbage - i modsætning til de tungere og mere støjende dieselmotorer. Og netop en livligere og lettere motor er målet for Ford.

180 hk fra en 1,6-liters benzinmotor

I Valencia i Spanien vil Ford lave en 2-liters motor med 200 hk og derover. I Bridgend i England skal der laves 1,6-liters motorer med ydelser fra 150-180 hk. Den skal bl.a. bruges i C-Max. Senere kommer også en lille benzinmotor, der skal yde op til 130 hk. Den skal produceres i Køln i Tyskland og i Rumænien.

Venter at producere 1,3 millioner Ecoboost-motorer i 2012
Ford regner med allerede i 2012 at producere 1,3 millioner Ecoboost-motorer. De 750.000 af dem ventes at blive brugt i biler til det amerikanske marked, hvor diesel aldrig er slået an blandt privatbilister. I USA vil det dog blive nogle mere potente motorer, der vil blive leveret, nemlig en V6-motor på 3,6 liter med 360 eller 370 hk og et drejningsmoment på 475 Nm til modeller som Ford Taurus, Ford Flex, og Lincoln MKS/MKT. Downsizing i USA er nemlig ikke af gå fra 2 liter til måske 1,3 liter, men at gå fra V8 til V6... Det ændres der næppe på, før de superlave amerikanske benzinpriser sættes op.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.