• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. maj 2023 - Skoda

Škoda med elektriske nyheder

Škodas største nyhed er en helt ny elektrisk stationcar.

Med en længde på 4,7 meter har Škodas kommende elektriske stationcar samme størrelse som den nuværende Octavia Combi. Med en længde på 4,7 meter har Škodas kommende elektriske stationcar samme størrelse som den nuværende Octavia Combi.

Škoda

Škoda med store nyheder
Škoda har afsløret alle de nye elbiler, plug-in-hybridbiler og brændstofbiler, som det tjekkiske bilmærke introducerer de kommende år.

Modelprogrammet vil i løbet af godt tre år omfatte hele seks elbiler – deriblandt en elektrisk stationcar på størrelse med Octavia Combi. Til efteråret får nye generationer af Superb og Kodiaq verdenspremiere.

Škodas elektriske fremtid står ikke kun mejslet i sten – den er også formet i ler! Škoda har netop præsenteret verdenspressen for designmodeller i ler af kommende elbiler fra det tjekkiske bilmærke.

Den største nyhed er en helt ny elektrisk stationcar, der med en længde på 4,7 meter har samme størrelse som den nuværende Octavia Combi. Dermed bringer Škoda den populære Combi ind i en 100 procent elektrisk tidsalder. Hidtil har Octavia Combi kunnet fås som plug-in-hybridbil.
 
Den elektriske stationcar får verdenspremiere i 2026, og dermed er der andre nye elbiler fra Škoda, som kommer på det danske marked inden. Ikke mindst en kompakt SUV, der nu officielt hedder Elroq. Lillebroren til Škoda Enyaq får verdenspremiere i 2024, hvor den supplerer brændstofbilen Karoq. Med sine 4,5 meter er Elroq cirka 10 cm længere end Karoq og 15 cm kortere end Enyaq.

Lille elektrisk crossover med stort bagagerum
Året efter – i 2025 – får en elektrisk crossover verdenspremiere. Den bliver den mindste elbil i Škodas elektriske modelprogram. Med en længde på 4,1 meter bliver den cirka 11 cm kortere end Škodas nuværende crossover, Kamiq. Men som altid udnytter Škoda hver en centimeter til at skabe maksimal rummelighed, så den nye elektriske crossover får bagageplads a la Škoda Scala. Den model har et bagagerum på 467 liter. 

Alle de nye elbiler får Škodas nye Modern Solid-designsprog, som blev præsenteret sidste år med konceptbilen Vision 7S. I 2026 får den produktionsklare version af konceptbilen verdenspremiere. Ligesom sit designmæssige ophav får den plads til syv personer og bliver dermed den største elbil i Škodas modelprogram.
 
Apropos Modern Solid får de nuværende Enyaq og Enyaq Coupé et facelift med de nye designsprog i 2025, så alle Škodas elbiler kan genkendes på det autentiske og robuste design.

Ny Kodiaq som plug-in-hybrid
De mange nye elbiler fra Škoda får ikke alt rampelyset. Škoda har også vist de første glimt af fjerde generation Superb og anden generation Kodiaq, som får verdenspremiere i efteråret. De nye modeller kommer både som konventionelle brændstofbiler og som plug-in-hybridbiler, hvor sidstnævnte er en nyhed for Kodiaq. Škodas største SUV vil fortsat kunne fås med op til syv sæder.
 
Der er desuden andre nyheder i Škodas modelprogram med brændstofmotorer – omend i mindre skala. I løbet af 2024 får Scala, Kamiq og Octavia et facelift. 

Tidslinje for Škodas bilnyheder
2023: Verdenspremiere på nye generationer af Superb og Kodiaq

2024: Verdenspremiere på den kompakte elektriske SUV, Elroq, og facelift af Scala, Kamiq og Octavia

2025: Verdenspremiere på elektrisk crossover og facelift (Modern Solid) af Enyaq og Enyaq Coupé
 
2026: Verdenspremiere på elektrisk stationcar og elektrisk SUV med plads til syv personer (produktionsklar version af konceptbilen Vision 7S)

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.