• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. december 2022 - Kia

Kia Niro EV vinder stor pris

Kia triumferer ved prisuddelingen “Goldenes Lenkrad 2022”.

Kia Niro EV tager førstepladsen i kategorien ”Kompakt SUV”; andenpladsen går til Kia Sportage Plug-in Hybrid. Kia Niro EV tager førstepladsen i kategorien ”Kompakt SUV”; andenpladsen går til Kia Sportage Plug-in Hybrid.

Kia


Den helt nye Kia Niro EV har vundet i Tysklands prestigefyldte prisuddeling, ”Goldenes Lenkrad”; en konkurrence, der i vid udstrækning anses for at være blandt de vigtigste bilpriser i Tyskland.

Den fuldt elektriske crossover, der blev lanceret med anmelderros tidligere i år, er netop blevet tildelt prisen for bedste kompakte SUV ved ”Goldenes Lenkrad 2022”. Kia Sportage Plug-in Hybrid tog andenpladsen i samme kategori. Den dobbelte sejr fremhæver Kias stærke fremtræden i et af Europas mest populære segmenter. Tredjepladsen gik til Volkswagen Taigo.

Dommerne ved “Goldenes Lenkrad 2022” hyldede også den nyligt lancerede Kia EV6 GT, og præmierede den højt ydende version af Kias fuldt elektriske crossover med andenpladsen i kategorien ”Mellemstørrelse luksus”, efter Nio ET7 og foran Mercedes-Benz EQE.

De prisvindende Kia modeller, Niro EV, Sportage Plug-in Hybrid og EV6 GT var blandt i alt 47 nye bilmodeller, der på tværs af i alt syv kategorier, blev nomineret af redaktionsteamet for de tyske publikationer ”AUTO BILD” og ”BILD am SONNTAG”. Deres læsere udvalgte derefter tre finalister i hver kategori, før en jury bestående af 21 eksperter testede hver bilmodel grundigt i den sidste afgørende runde af konkurrencen på Tysklands DEKRA Lausitzring-bane, før de valgte vinderne.

Jason Jeong, præsident for Kia Europe, sagde: "Kia fortsætter med at udvide sit elektrificerede modelprogram med biler, der kombinerer effektivitet, imponerende rækkevidde og stil. Bredden af vores elektrificerede line-up fremhæves i dette års ”Goldenes Lenkrad”, som styrker brandets position som førende inden for elektrificering. Vi er meget stolte over, at juryen har udvalgt tre af de seneste Kia-modeller som finalister i dette års prisuddeling, hvilket viser vores kompromisløse forpligtelse til fremtidssikret mobilitet."

Thomas Djuren, administrerende direktør for Kia Tyskland, tilføjede: Prisen, "Goldenes Lenkrad”, er en meget eftertragtet anerkendelse af de allerbedste bilmodeller, der er tilgængelige i Tyskland. Hver model er testkørt af nogle af de mest kræsne bilkendere, og vi er beærede over, at de valgte Kia Niro EV til at vinde prisen i år, med Sportage Plug-in Hybrid på andenpladsen. Denne sejr vil være med til at løfte Kia-mærket og give kunderne prisvindende elektrificerede produkter, der skiller sig ud i forhold til konkurrenterne."

”Goldenes Lenkrad”-prisen til Niro EV er den tredje af sin slags inden for de seneste år, hvor Kia er blevet hædret med de tyske priser. Kia Sorento tog hæderen i 2020, da den vandt kategorien ”Stor SUV”, mens Kia XCeed vandt i 2019 for ”Bedste bil under 35.000 Euro”.

I marts vandt Kia EV6 den samlede pris ved de prestigefyldte Red Dot Design Awards for sit banebrydende og innovative design. Den fuldt elektriske crossover blev også kåret som vinder af Red Dot-kategorien: ”Innovative produkter”. Derudover vandt EV6 også titlen som “Car of the Year i Europa 2022”, “Car of the Year 2022” i Tyskland i Premium-kategorien, “Irish Car of the Year 2022”, UK's “What Car? Car of the Year 2022” og “Crossover of the Year” ved TopGear.com Awards 2021.

Elektrificeret line-up og salgssucces
Kia vil fortsætte med at udvide sit elektrificerede sortiment til at omfatte 14 elbiler inden udgangen af 2027, inklusive en ny serie af små og mellemstore elbiler inden udgangen af 2025. Virksomheden planlægger at nå et årligt salgstal på 4 millioner biler inden udgangen af 2030, hvoraf 1,2 million vil være fuldt elektriske.

De seneste salgsresultater fra "European Automobile Manufacturers’ Association" (ACEA) fremhæver den voksende efterspørgsel på Kias line-up. Kias europæiske markedsandel for de første ni måneder af 2022 steg til 5,1 %, en markant stigning i forhold til de 4,2 %, for samme periode sidste år. Kia-registreringer på tværs af EU-, EFTA- og UK-markederne nåede op på 425.882 enheder fra januar til slutningen af september, en stigning på 9,8 % i forhold til samme periode sidste år. Dette skyldes, at det samlede EU-marked for personbiler faldt med 9,9 %.

Om ”Goldenes Lenkrad” 
”Goldenes Lenkrad” blev grundlagt i 1976 og har hædret de bedste nye biler hvert år siden. Konkurrencen er i øjeblikket opdelt i syv kategorier: ”små kompakte biler”, ”mellemstore luksusbiler”, ”kompakte SUV'er”, ”mellemstore SUV'er”, ”store SUV'er”, ”familiebiler” og ”sportsvogne”. Ud over disse 7 kategorier bliver prisen, ”Goldenes Lenkrad 2022” også givet i fire andre kategorier: "Bedste bil under 30.000 euro", "Bedste bil under 50.000 euro", "Årets innovation" og "Smukkeste bil" (læsernes valg).
 
I år omfattede juryen, på 21 eksperter, blandt andet den tidligere Formel 1-kører Hans-Joachim Stuck, racerkørerne Sophia Flörsch, Maximilian Götz og Daniel Abt, rallykøreren Isolde Holderied, motorsportsentusiast og oplægsholder Lina van de Mars, og skuespilleren Tom Beck, TV-kokken Steffen Henssler og influenceren Betty Taube.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.