• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
28. november 2022 - Volkswagen

Volkswagen ID runder 500.000.

VW runder 500.000 ID.-modeller og når en vigtig milepæl.

Volkswagen gør hurtige fremskridt på verdensplan med elektrificeringen af sin modelportefølje på trods af en anstrengt forsyningssituation. Volkswagen gør hurtige fremskridt på verdensplan med elektrificeringen af sin modelportefølje på trods af en anstrengt forsyningssituation.

Volkswagen
 
Et år tidligere end planlagt har Volkswagen nået yderligere en milepæl i implementeringen af sin ACCELERATE-strategi, der har som mål at omstille Volkswagen til at blive en emissionsfri, softwaredrevet mobilitetsudbyder:

Siden de første ID.3 -modeller blev leveret til kunderne i oktober 2020, har Volkswagen på verdensplan leveret 500.000 biler fra ID.-familien – på trods af en vedvarende udfordret forsyningssituation.

Elektrisk mobilitetskampagne er en succeshistorie for Volkswagen
 
”500.000 leverede ID.-biler bekræfter, at Volkswagens nye generation af elbiler er blevet godt modtaget af vores kunder – over hele verden. Vi er på rette vej med vores elektriske modeloffensiv, og vores succeshistorie fortsætter,” sagde Imelda Labbé, bestyrelsesmedlem med ansvar for salg, marketing og eftersalg hos Volkswagen. "Vores fokus er uændret - vi vil gøre Volkswagen til det mest eftertragtede mærke for bæredygtig mobilitet." Ordrebanken hos Volkswagen er fortsat høj: "Vi gør vores yderste for at levere de omkring 135.000 ID.'er på bestilling til vores kunder så hurtigt som muligt. Men på grund af den vedvarende anstrengte situation med hensyn til levering af dele til billerne er vi gentagne gange nødt til at justere produktionen,” udtalte Labbé.

Volkswagen vil kun producere elektriske køretøjer i Europa fra 2033. I 2030 skal 100 % elektriske køretøjer allerede stå for mindst 70 procent af Volkswagens salg i Europa. I USA og Kina sigter mærket mod en andel af elbiler på mere end 50 procent i samme periode. "Norge er forløberen inden for elektrisk mobilitet, hvor ID.4 toppede registreringsstatistikken i oktober. Dette eksempel viser, at vores ID.-produktportefølje matcher vores kunders behov,” udtalte Labbé.
 
Volkswagen skal lancere ti nye elbiler inden 2026. "Volkswagen vil have den bredeste portefølje af elektriske køretøjer i bilindustrien: Fra minibilsklassen over en ny stor model i firmabilsklassen til ID. Buzz har vi det rigtige tilbud i hvert segment,” sagde Labbé.

Kundefeedback indgår i udviklingen af nye funktioner
ID.-familien er også banebrydende med hensyn til softwareintegration og digital kundeoplevelse: Volkswagen leverer over-the-air-opdateringer til ID.-ejere, der sikrer, at bilen altid er opdateret gennem hele dens livscyklus, og at den hele tiden bliver forbedret med nye funktioner. "Vores erfaringer med dette i de seneste måneder har været meget positive," fortæller Labbé: "Fordelen er, at vi kan lade kundefeedback indgå direkte i udviklingen og hurtigt udvikle nye funktioner, såsom en øget ladekapacitet eller visning i førerdisplayet af, hvor meget strøm bilen har på batteriet. ”

MEB er rygraden i Volkswagens elektriske modeloffensiv
Den modulopbyggede elektriske MEB-platform er en afgørende faktor i at booste den globale elektriske modeloffensiv under mærkets ACCELERATE-strategi. Denne platform er designet specielt til Volkswagens elektriske drivlinjer og gør det muligt at konstruere elbiler med lang rækkevidde, masser af indvendig plads og mulighed for over-the-air-softwareopdateringer. MEB-platformen fungerer som det tekniske fundament for alle de fuldt elektriske og netværksforbundne modeller i ID.-familien.

Med sit konsekvente fokus på elektriske drivlinjer og muligheden for at bruge dem i biler fra mange forskellige segmenter i hele Volkswagen-koncernen, genererer MEB-platformen enorme stordriftsfordele, reducerer omkostningerne ved elektrisk mobilitet og fremskynder overgangen til CO2-neutral mobilitet. Takket være sit "design for manufacturing" er MEB-platformen også skræddersyet til hurtig og effektiv produktion og muliggør omfattende stordriftsfordele. Det resulterer i billigere elbiler og dermed bliver den elektriske omstilling mere tilgængelig for et stort antal mennesker.

ID.- succes i Danmark
Volkswagens ID.-modeller nyder også stor succes på det danske marked, hvor ID.4 blev den mest solgte elbil i 2021. Den er også med helt fremme i 2022, hvor den i april måned fik følgeskab af ID.5, der har fået en fantastisk start med over 1.000 solgte. Volkswagen har en markedsandel i elbilsegmentet på 14,7 %* (ÅTD), og bestanden af ID.-biler i Danmark har nu rundet 10.000 på et tidspunkt, hvor den samlede bestand af elbiler for nyligt rundede 100.000. Elbilerne udgør tæt på 25 % af Volkswagens samlede salg i 2022, og med udsigt til en lind strøm af ID.-biler på vej hjem til de danske bilkøbere resten af året, er forventningen, at Volkswagen igen vil sætte et solidt præg på den elektriske omstilling af den danske bilpark. 
*Kilde: bilstatistik

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.