• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
14. oktober 2022 - Vejdirektoratet

Træn samkørsels-smalltalk

Se fordelene ved samkørsel på Kulturnatten i København.

Få trænet din smalltalk i Vejdirektoratets Samkørselsimulator på Kulturnatten i København. Foto: Vejdirektoratet. Få trænet din smalltalk i Vejdirektoratets Samkørselsimulator på Kulturnatten i København. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet
 
Du kan få testet dine samtaleevner, når Vejdirektoratet introducerer Danmarks første samkørselsimulator.
Det sker ved Transportministeriet på Kulturnatten i København fredag den 14. oktober, hvor der også vil være en lang række andre aktiviteter.

Samkørsel er en nem og hyggelig måde at mindske trængslen på de danske veje, hvor man ovenikøbet samtidig kan spare penge og skåne klimaet. Men det kan også være lidt angstprovokerende for mange at skulle køre sammen med én, de måske ikke kender så godt. Hvad skal man overhovedet snakke om på turen?

Det bliver der mulighed for at træne, når Vejdirektoratet til Kulturnatten i København tropper op med intet mindre end Danmarks (og måske verdens) første samkørselsimulator. Her kan du sætte dig i førersædet på simulatoren og under en kort, virtuel køretur få trænet din ”samkørsels-smalltalk”.

I Vejdirektoratets telt kan du desuden få en gratis kop kaffe og vinde et sæt genopladelige cykellygter ved at komme med én af de bedste grunde til at hoppe på cyklen.
Det kommer alt sammen til at foregå fredag den 14. oktober ved Transportministeriet på Frederiksholms Kanal 27, 1220 København K.

Her vil du også kunne møde en række af Transportministeriets styrelser og andre aktører med tilknytning til ministeriet, der alle medbringer forskellige aktiviteter.
 
Fordele ved samkørsel
De danske bilister spilder omkring 365.000 timer om dagen på grund af forsinkelser og kø på vejen. Det svarer til 84 millioner timer om året eller cirka 10 minutter per bilist per hverdag.
 
Derfor kører Vejdirektoratet netop nu en kampagne, der skal forsøge at få flere danskere til at køre sammen. Det er der nemlig mange fordele ved som for eksempel:
 
Færre biler på vejene så det er nemmere at komme frem
Flere at dele benzinregningen med
Mindre CO2-udledning per person
En hyggeligere tur når der er nogen at snakke med

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.