• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
26. september 2022 - Vejdirektoratet

Vintertjenesten sammensættes

Der efterlyses vognmænd i dele af landet - Se hvor her!

Vejdirektoratet har i går sendt meddelelse om tildeling på hovedparten af de udbudte ruter for vintertjeneste. Foto: Vejdirektoratet. Vejdirektoratet har i går sendt meddelelse om tildeling på hovedparten af de udbudte ruter for vintertjeneste. Foto: Vejdirektoratet.

Vejdirektoratet

 
Vejdirektoratet har nu tildelt aftaler på hovedparten af de udbudte ruter for vintertjeneste rundt omkring i landet. 17 ruter er endnu ikke besat, og derfor opfordres vognmænd, der ikke fik indsendt tilbud inden deadline, til at tage fat i Vejdirektoratet.

Torsdag den 18. august var der tilbudsfrist på udbud af vintertjeneste på kørebaner, og ved fristens udløb var der indkommet i alt 65 tilbud på 81 ruter fra 24 tilbudsgivere.
 
Vejdirektoratet har i går sendt meddelelse om tildeling på hovedparten af de udbudte ruter. Samtidig indleder Vejdirektoratet direkte forhandlinger med lokale virksomheder i de områder af landet, hvor der endnu ikke er fundet vognmænd til at løse opgaven med at rydde sne og salte veje.

Drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet, siger:
”Vi har nu sendt meddelelse om tildeling på hovedparten af vores ruter rundt i hele landet. Vi mangler vognmænd til de sidste 17 ruter, så skulle der sidde nogen derude, som overvejede at byde, men ikke nåede det, så tag fat i os. Det er ikke for sent at komme i betragtning. Samtidig vil vi gå i gang med at kontakte en række potentielle leverandører, vi har fundet frem til, med henblik på at indlede konkrete forhandlinger, så vi får de sidste ruter på plads, før vinteren sætter ind.”
 
Det er små og store vognmænd i områder som for eksempel Midt- og Sønderjylland, Nordjylland og på Sjælland, som Vejdirektoratet særligt gerne vil i kontakt med.

Færre afgav tilbud
I 2018, hvor udbud for vintertjeneste var i udbud sidst, modtog Vejdirektoratet tilbud fra 70 tilbudsgivere. I år er det tal faldet til 24.

Drifts- og teknikdirektør Michael Kirkfeldt, Vejdirektoratet, siger:
”Det er klart, at vi gerne havde fået aftaler på plads for alle ruter på én gang. Der må vi bare tage til efterretning, at markedet har ændret sig radikalt siden 2018. Vi har haft en virkelig god og givende dialog med branchen de seneste måneder, og jeg vil gerne takke for de værdifulde input, vi har fået. Det bliver en stor hjælp i vores arbejde med kommende udbud om vintertjeneste.”  

Nogle af de tiltag, som Vejdirektoratet har ændret i forhold til tidligere udbud, er, at beredskabsperioderne er ændret. Hvor vognmænd før skulle stå klar til at rykke ud for at salte den 1. oktober, så er den dato nu rykket til den 15. oktober. Perioden går fortsat frem til den 30. april i foråret. For plovbiler er beredskabsperioden ændret fra at træde i kraft den 1. november til den 15. november. Perioden går som før frem til den 30. marts.

Ændringen af beredskabsperioderne sker ud fra en gennemgang og vurdering af historisk data for vintrene fra 2015 til og med foråret 2022, som medfører, at perioden for snerydning og glatførebekæmpelse kan reduceres.
 
Derudover har Vejdirektoratet efter dialog med branchen og for at indarbejde mere fleksibilitet for vognmændene blandt andet indført valgfrie startsteder på ruterne, valgfrie saltdepoter på alle ruter og mulighed for tankning af salt undervejs på ruten, som gør, at vognmændene ikke skal vende tilbage til startstedet for at fylde mere salt på.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.