• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. juli 2022 - BMW

Helt ny BMW M3 Touring

Racing i førersædet og alsidighed i bagagerummet.

Produktionen af den nye model starter i november, og de første biler forventes at ramme de danske veje i slutningen af året. Produktionen af den nye model starter i november, og de første biler forventes at ramme de danske veje i slutningen af året.

BMW

 
BMW M-afdelingen fortsætter fejringen af sit 50-års jubilæum i år med lanceringen af en helt ny model – BMW M3 Touring, som garanterer racing i førersædet og alsidighed i bagagerummet. Den havde verdenspremiere på Goodwood Festival of Speed.

BMW M3 – en af de mest ikoniske biler fra BMW – har siden den første generation i 1986 fået mange motorsportshjerter til at banke. Nu kommer modellen for første gang i en Touring-udgave.

”For mere end 20 år siden arbejdede BMW M-ingeniørerne på et koncept for en BMW M3 Touring, baseret på tredje generation af BMW M3 Sedan. Denne prototype blev faktisk holdt hemmelig helt frem til 2016. Der begyndte rygterne at svirre om, at noget nyt var på vej. I år bliver BMW M3/M4-familien komplet, når Sedanen, Coupéen og Cabrioleten får selskab af Touringen” siger Mette Bøgeskov Lolholm, Corporate Communications Manager hos BMW Danmark.

BMW M3 Touring kombinerer de sportslige egenskaber fra BMW M3 Sedan med de praktiske egenskaber fra en Touring - uden at gå på kompromis med den velkendte køreglæde, som M-bilerne står for. Fællestrækkene med Sedanen er helt naturligt mange, men taglinjen og bagenden skiller sig ud. I forhold til Sedanen er BMW M3 Touring 85 mm længere, 76 mm bredere og fire mm lavere. 

Uafhængigt af bilens eksteriørfarve vil taget være i sort højglans som standard. Detaljer i sort højglans går også igen på nyrerne, rundt om vinduerne og andre steder på karrosseriet. Hvis man ønsker at sætte yderligere præg på designet, fås der en eksteriørpakke med en række karbonelementer på menuen.

Køreglæde i flere dimensioner
Under motorhjelmen ligger den samme treliters, sekscylindrede rækkesekser, som også findes i BMW M3/M4 Competition, hvor nålen ikke når det røde felt i omdrejningstælleren før 7.200 omdrejninger. Motoren yder 510 hestekræfter og et maksimalt drejningsmoment på 650 Nm. Den ottetrins M Steptronic-automatgearkasse med Drivelogic har tre gearskifteprogrammer og kan betjenes via skiftekontakter på rattet.

Kræfterne finder vej til asfalten gennem M xDrive-firehjulstrækket koblet sammen med det aktive M differentiale på bagakslen. I tillæg til det traditionelle firehjulstræk kan man derved vælge en mere dynamisk indstilling, som flytter flere af kræfterne til baghjulene – eller vælge ren baghjulstræk for den arketypiske BMW M-følelse.

Accelerationen fra 0-100 km/t tager 3,6 sekunder, og turen fra 0 til 200 km/t klares på 12,9 sekunder. Topfarten er elektronisk begrænset til 250 km/t, men øges til 280 km/t, hvis man vælger ”M Driver’s Package”. Dette udløser også en adgang til køretræning hos BMW Driving Experience.

Racing i førersædet – alsidighed i bagagerummet
BMW M har brugt mere end 50 års erfaring inden for motorsport til at komponere en perfekt balanceret totalpakke til BMW M3 Touring. Det bliver samtidigt den første M-model, som leveres med BMW Curved Display – den digitale instrumentering, som også findes i blandt andre BMW i4 og BMW iX. Informationsdisplayet bag rattet præsenterer al relevant køreinformation med ny grafik i speciel M-stil.

Det M-specifikke kontrol- og informationsdisplay inkluderer "Setup"-knappen, som giver direkte tilgang til indstillingsalternativerne for motor, undervogn, styring, bremsesystem og M xDrive-firehjulstrækket.

Elektrisk justerbare M sportssæder i Merino-læder med hukommelsesfunktion er standard. For at optimere den sportslige følelse yderligere kan bilen leveres med formstøbte M karbonsæder, hvor fører og passager tilbydes en helt speciel blanding af motorsportsfølelse, letvægtsdesign og langdistancekomfort.

Ryglænet på bagsædet kan lægges ned i 40:20:40-format, og derved udvides bagagerummet fra 500 liter til 1.510 liter.

Premiere, bestilling og levering
BMW M3 Touring havde verdenspremiere på Goodwood Festival of Speed i England den 23. juni 2022.
 
De danske BMW forhandlere åbner for bestilling i sensommeren, hvor også de danske priser vil være klar. Produktionen af den nye model starter i november, og de første biler forventes at ramme de danske veje i slutningen af året.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.