• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
19. juni 2022 - Toyota

Toyota løfter sløret for ny Corolla

Den nye Corolla bliver introduceret i første halvdel af 2023.

Den nye Corolla vil blive introduceret i Danmark i første halvdel af 2023, hvor også priserne og nærmere info om udstyrsudgaver vil blive offentliggjort. Den nye Corolla vil blive introduceret i Danmark i første halvdel af 2023, hvor også priserne og nærmere info om udstyrsudgaver vil blive offentliggjort.

Toyota

 
Verdens ubetinget mest populære bilmodel gennem tiden, Toyota Corolla, kommer i en ny udgave. Sådan lyder det fra Toyota, der netop har løftet sløret for en ny Corolla med helt ny og femte generation hybridteknologi, kraftigere og mere effektive motorer, nye digitale løsninger og flere avancerede sikkerhedssystemer.
 
Selv om en af Toyotas mest legendariske modeller, Corolla, kan bryste sig af mere end et halvt århundrede på markedet, er modellen gennem årene forbedret og fornyet i takt med bilkøbernes øgede behov og krav. Det er en af årsagerne til, at Corolla med over 50 mio. solgte biler siden introduktionen i 1966 i dag er verdens ubetinget mest populære bilmodel.
 
Der er løbet meget brændstof gennem motorerne, siden første generation blev introduceret, og Toyota løfter nu sløret for endnu en ny Corolla, der designmæssigt bygger videre på den eksisterende 12. generation, får ny og femte generation hybridteknologi, nye digitale løsninger og endnu højere sikkerhed.
 
Den nye Corolla introduceres i Danmark i de samme to karosseriudgaver, hatchback og stationcar, som også findes i dag. Designet er tro mod den eksisterende udgave og byder på mindre men alligevel velvalgte ændringer på lygter, frontgrill og alufælge, hvilket giver modellen en balanceret, visuel fornyelse.
 
Helt ny og femte generation hybrid
Men når det kommer til det, der gemmer sig under det sportlige ydre, vil de fleste for alvor løfte øjenbrynene. Den nye Corolla kommer nemlig med den helt nye og femte generation hybridteknologi med to nye, forskellige hybridmotorer at vælge imellem.
 
En 1.8-litets hybrid eller 2.0-liters hybrid, der hver især er blevet ændret markant med flere kræfter, tilsvarende eller lavere udledning af CO2 og et lithium-ion batteri, der er i stand til at levere mere power, men alligevel både fylder mindre og er blevet op til 18 kg lettere.
 
1.8-liters hybridmotoren leverer 140 hestekræfter, hvilket har reduceret accelerationen fra 0 til 100 km/t. med 1,7 sekunder, så det fremover klares på 9,2 sekunder. På trods af den øgede effekt – 18 hestekræfter mere end i dag – udleder motoren hverken mere eller mindre CO2 med gennemsnitligt 102 g/km ved blandet kørsel.
 
Flere hybrid-kræfter
Den større 2.0-liters hybridmotor har også fået flere kræfter og mønstrer fremover 196 hestekræfter mod de 184 hestekræfter i dag. Her barberes et halvt sekund af accelerationstiden fra 0 til 100 km/t., hvilket i den nye Corolla sker på 7,5 sekunder. Samtidig er det lykkedes Toyota at reducere CO2-udledningen med 3 g/km, så den kraftigste hybridmotor til Corolla i gennemsnit udleder 107 g/km ved blandet kørsel. Alle tal for CO2 er foreløbige og afventer endelig homologering.
 
Toyota har også ændret hele oplevelsen af accelerationen med den nye, femte generation hybridteknologi, så det føles mere naturligt for føreren. Tidligere har fokus været på at skabe en mere linær accelerationskurve, men den nye Corolla har fået rekalibreret hybridstyringen, så systemet i endnu højere grad afspejler førerens intention og brug af speederpedal. Den mere naturlige følelse i accelerationen er opnået ved at sænke motoromdrejningerne og reducere motorlyden under accelerationen.
 
Nye digitale features finder også vej til den nye Corolla med Toyotas nyeste multimediesystem med over-the-air opdateringer. Kabinen byder på en større 10,5” antirefleks touch skærm med HD-opløsning, og allerede fra mellemudstyrsudgaven får man yderligere et 12,3” digitalt display direkte foran føreren. Det digitale display kan tilpasses individuelt med fire forskellige indstillinger, Casual, Smart, Sport eller Tough, alt efter, hvilke informationer man foretrækker at få vist.
 
Fire års gratis abonnement
Der medfølger automatisk fire års gratis abonnement til tjenesten Toyota Smart Connect eller Toyota Smart Connect+, hvilket giver adgang til forskellige tilkoblingstjenester i den digitale sky, fx navigation og live information om trafik på ens rejse. En ny stemmegenkendelses-funktion til håndfri styring af multimediesystemet og af forskellige funktioner i bilen, som fx at åbne og lukke vinduerne, vil også kunne fås til den nye Corolla, der derigennem holder sig med helt fremme, når det handler om at tilbyde moderne, digitale løsninger.
 
Det vil også være muligt at fjernstyre flere forskellige funktioner via Toyotas MyT-app så som at åbne og låse bilen, styre klimaanlægget og nedkøle eller opvarme kabinen, inden man kører af sted, eller aktivere katastrofelyset for lettere at kunne finde sin bil på parkeringspladsen.
 
Som altid går Toyota ikke på kompromis med sikkerheden i sine personbiler, hvor Toyota T-Mate med den seneste generation af sikkerhedspakken, Toyota Safety Sense, er standard i alle udgaver. Der er føjet endnu flere funktioner til for at sikre den højeste sikkerhed, og som noget nyt vil sikkerhedssystemet også kunne opdateres over-the-air, så bilen løbende kan få tilføjet nye sikkerhedsfunktioner, i takt med at de udvikles, i årene frem.
 
Advarer ved udstigning
En af de nye funktioner i Toyota T-Mate er en udstigningsasisstent, der advarer, hvis man åbner døren, mens en bil eller cyklist nærmer sig bagfra.
 
Den nye Corolla kommer i forskellige udstyrsvarianter, som Toyota uddyber nærmere tættere på introduktionen. Dog fortæller den japanske mobilitetskoncern allerede nu om den kommende topudgave, der trækker tråde til motorsportsafdelingen TOYOTA GAZOO Racing – de forsvarende verdensmestre i rally og Le Mans-serien og vindere af Dakar Rally.
 
Topudgaven får navnet Corolla GR SPORT og byder på flere designmæssige GR-detaljer både udvendigt og indvendigt. Bl.a. får den ekstra sportsligt udseende udgave ny-designede 18” maskinfaset alufælge og særlige sportsligt stylede kofangere for og bag. Sportssæderne har integrerede GR-logoer i nakkestøtterne og mikro-sekskantede mønstre syet med sølvfarvet tråd, ligesom start-knappen naturligvis er med GR-logo.
 
Den nye Corolla vil blive introduceret i Danmark i første halvdel af 2023, hvor også priserne og nærmere info om udstyrsudgaver vil blive offentliggjort.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.