• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. maj 2022 - Kia

Prisregn over Kia

Kia-succes ved de prestigefyldte iF Design Awards 2022.

Kia EV6 spillede en central rolle i alle fire af Kias sejre ved iF Design Awards 2022. Kia EV6 spillede en central rolle i alle fire af Kias sejre ved iF Design Awards 2022.

Kia

 
Kia har modtaget adskillige højt profilerede anerkendelser ved de prestigefyldte iF Design Awards 2022, og det vidner om styrken ved mærkets designfilosofi Opposites United og den innovative tilgang til at engagere sig med nuværende og potentielle elbilkunder. 

Den komplet eldrevne EV6 crossover spillede en central rolle i alle fire af Kias sejre ved iF Design Awards. Udover at vinde designprisen ”Automobiles/Vehicles” var EV6 i centrum for tre andre kategoripriser: ”Shops/Showrooms” (for EV6 Unplugged Ground brand space), ”Product Interface” (for EV6-modellens infotainmentsystem) og ”Textile/Wall/Floor” (for det tredimensionelle GEONIC-hybridmateriale, der anvendes i kabinen i EV6). 

EV6 løb med designprisen i kategorien ”Automobiles/Vehicles” takket være det ”visuelle udtryk, som afspejler inspirerende mobilitet”. Det er den første Kia med mærkets helt nye avancerede Electric-Global Modular Platform-konstruktion, den er spydspids for mærkets Opposites United-designfilosofi, som kombinerer det følelsesbetonede med det rationelle for at gøre brugerne afslappede og inspirere til bevægelse og kreativitet.

”EV6 Unplugged Ground’ brand space” i Seongsu, Seoul, som vandt i kategorien ”Shops/Showrooms”, blev skabt til at introducere mennesker for den prisvindende EV6 på en engagerende og opfindsom måde ved hjælp af fordybende oplevelseszoner. Næste generations showroom afspejler også Kias budskab om nye måder at leve på – med fokus på både genbrug, bæredygtighed og fremtidsorienterede mobilitetsløsninger. 

Det avancerede infotainmentsystem i EV6 vandt en iF Design Award 2022 i kategorien ”Product Interface”. Systemets kurvede panoramadisplay i høj opløsning understøtter og forbedrer førerens oplevelse og harmonerer med kabinens overordnede æstetik. Desuden tager designet af instrumentenheden afsked med den runde grafik fra biler med forbrændingsmotor og fokuserer på at udvikle grafik, som er optimeret til miljøvenlige elbiler. Systemets grønne og violette farvepalet, som viser et ”moderne billede”, blev også fremhævet af dommerne. 

Kias topmoderne GEONIC-kabinemateriale, som er udviklet i samarbejde med KOLON, modtog en iF Design Award i kategorien ”Car Interior Design Material”. Dette tredimensionelle hybridmateriale laminerer flere PU-lag, hvilket giver uanede muligheder for mønstre og farver. Det er en enkel, men helt ny teknik, som giver helt nye muligheder, når det gælder bilernes indvendige design. 
 
Med disse seneste priser fortsætter den designdrevne Kia EV6 en ekstraordinær stime af triumfer. Siden premieren i 2021 har bilen modtaget ros fra medier i hele verden, og den har blandt andre vundet priserne; What Car? ”Årets bil 2022” og ”Årets Bil i Europa” siden lanceringen.

iF: En af de vigtigste globale designpriser 
I år modtog iF Design Awards over 11.000 indlæg fra 57 lande og fremhævede en lang række fremragende præstationer inden for design. I alt 75 designeksperter fra 23 forskellige lande bedømte de 5.424 indlæg, der var kommet videre efter en digital indledende runde.

iF Design Award hædrer og fejrer vinderne i ni discipliner inklusive produkt, kommunikation, emballage, servicedesign, arkitektur, indvendig arkitektur, brugeroplevelse (UX), brugerinterface (UI) og professionelle koncepter i 80 kategorier. Alle de prisbelønnede indlæg kan ses på www.ifdesign.com og er offentliggjort i iF Design-appen.
 
iF Design Award blev grundlagt i 1954 af iF International Forum Design GmbH i Hannover, som er en af verdens førende uafhængige designinstitutioner. iF Design Award Night 2022, som er prisceremonien, er planlagt til den 16. maj på Friedrichstadt-Palast i Berlin.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.