• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. april 2022 - FDM

Familiebil med dårlig sikkerhed

Familiebil har endnu en gang katastrofalt ringe sikkerhed.

Dacia Jogger skuffer med bare én Euro NCAP-stjerne i ny test. Bilen er langt henad vejen identiske med Dacia Sandero (billedet), der sidste år klarede sig til to stjerne. Dacia Jogger skuffer med bare én Euro NCAP-stjerne i ny test. Bilen er langt henad vejen identiske med Dacia Sandero (billedet), der sidste år klarede sig til to stjerne.

FDM

 
Dacia dumper igen-igen på pivringe sikkerhed i familievenlig MPV-model. Beskæmmende, at en ny bil lanceres med så dårlig sikkerhed, mener FDM, som fraråder køb af bilen.
 
En kollisionssikkerhed langt under middel, ringe sikkerhed for bløde trafikanter og fravær af elementære sikkerhedssystemer. Årets anden Euro NCAP-test er hård ved Dacia Jogger, der dumper med bare én pinlig Euro NCAP-stjerne.
 
Den nye familievenlige Dacia Jogger er en såkaldt MPV med plads til syv og er langt henad vejen bygget på samme platform som Dacia Sandero, der sidste år kun klarede sig til to Euro NCAP-stjerner.
 
Tilsvarende faldt Dacias lille elbil, Dacia Spring, også helt igennem sidste år med bare én stjerne.
 
”Det er efterhånden svært at finde ord for Dacia, når det kommer til sikkerheden. Dacia Jogger er ingen undtagelse. Mest beskæmmende er det, at Dacia selv ikke lægger skjul på, at sikkerhed ikke er noget, de prioriterer. Det kan være udmærket at ville lave billige biler, men når det går ud over sikkerheden, er det et problem. Dacia Jogger virker på mange områder ellers som en helt fornuftig bil, men at lancere en ny bil med så lavt et sikkerhedsniveau i 2022 er en ommer, og hos FDM kan vi kun fraråde køb af bilen,” siger FDMs repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.  
 
Ud over Dacia Jogger er der kun to andre biler i den aktuelle test fra Euro NCAP. Honda HR-V, som klarer sig til de maksimale fem stjerner, og DS 4 fra Citroëns fine søstermærke. Den luksuriøse franskmand er testet i to udgaver, med og uden sikkerhedspakke med en bedre nødbremse, til henholdsvis fire og fem Euro NCAP-stjerner.
 
”Selv i grundudgaven er DS 4 en meget sikker bil med en flot kollisionssikkerhed og også god sikkerhed for både de mindste passagerer og bløde medtrafikanter. Og så er alle sikkerhedssystemer standard, naturligvis. Men det er ærgerligt, at DS ikke har valgt at gøre den bedste udgave af sikkerhedsudstyret til standard i alle udgaver. De fleste bilproducenter har for længst valgt kun at levere deres biler med ét højt sikkerhedsniveau, der er standard i alle udstyrsvarianter. Det burde et ambitiøst mærke som DS også gøre,” siger Søren W. Rasmussen.
 
Testens biler: 
Dacia Jogger: 1 Euro NCAP-stjerne
DS 4: 4 Euro NCAP-stjerner
DS 4 – m. sikkerhedspakke: 5 Euro NCAP-stjerner
Honda HR-V: 5 Euro NCAP-stjerner
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.