• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. februar 2022 - Porsche

Porsche præsenterer Macan T

Porsche Macan T lanceres i Danmark i foråret 2022.

Mindre er mere. Dét er filosofien bag den nye Macan T, som med lav vægt og ekstra fokus på dynamik lægger op til en puristisk køreoplevelse. Mindre er mere. Dét er filosofien bag den nye Macan T, som med lav vægt og ekstra fokus på dynamik lægger op til en puristisk køreoplevelse.

Porsche

 
Macan T er nu blevet tilføjet til den succesfulde Macan-familie – og som den første T-udgave med fire døre. En udgave, der før var forbeholdt 911- og 718-modellerne, hvilket fortæller en del om den særlige titel.

Bogstavet, der står for ‘Touring’, har siden tresserne repræsenteret de mest puristiske køreoplevelser fra Porsche. I ånden af den originale Porsche 911 T fra 1968 følger den nye Macan T op med en velafbalanceret og dynamisk undervogn, en 2,0-liters turbomotor, et atletisk design og en attraktiv udstyrspakke. Alt dette placerer Macan T mellem Macan og Macan S.
 
Letvægtsmotor med 265 adrætte heste
Macan T er udstyret med en 4-cylindret, 2,0-liters turbomotor, der med sin lave vægt og kompakte design er imponerende adræt. Til sammenligning vejer motoren 58,8 kilo mindre på frontakslen end den 2,9-liters V6 med biturbo, du finder i Macan S og GTS, hvilket giver den en ideel balance mellem vægt og performance. Den 265 hestekræfter stærke motor er desuden parret med en hurtigskiftende 7-trins dobbeltkoblingsgearkasse (PDK) samt firehjulstræk (PTM).

Som standard er Macan T også udstyret med Sport Chrono-pakke, der blandt andet inkluderer drejeknappen på rattet, som gør det nemt at ændre køreprogram samt Sport Response-knappen, som udløser ekstra kraftoverskud – for eksempel i forbindelse med en kvik overhaling. Endelig sender Macan T dig afsted fra 0-100 kilometer i timen på 6,2 sekunder og videre til en topfart på 232 kilometer i timen.

Fintunet til endnu skarpere dynamik
Macan T kommer – som den eneste Porsche – som standard med traditionel stålaffjedring kombineret med aktive dæmpere, Porsche Active Suspension Management (PASM). Med stivere krængningsstabilisatorer på frontakslen og et 15 millimeter sænket undervogn er Macan T fintunet til en skarpere og mere direkte styring. Ønsker du dig endnu mere sport, kan du tilføje adaptiv luftaffjedring, der sænker bilen med yderligere 10 mm – og Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus), som bruger bremserne til at forstærke bilens greb i sving, særligt fintunet T-modellens karaktér.
 
Unikke detaljer udenpå og indeni
Også visuelt skiller Macan T sig ud fra resten af Macan-familien. Her finder du eksempelvis sidespejle, tagspoiler og andre designelementer lakeret i kontrastfarven Agate Grey Metallic, rudelister i sort højglans, sportsudstødning med to dobbelte afgangsrør samt 20-tommers titaniumfarvede Macan S-hjul. I kabinen sætter du dig i ottevejs justerbare sportssæder, hvor midten i forreste sæder og de to yderste bagsæder er betrukket i det klassiske Sport-Tex-mønster, mens de forreste nakkestøtter er præget med Porsche-våbenskjoldet. Kontrastfarven fra eksteriøret fortsætter indeni med de dekorative sølvfarvede kontrastsyninger i sæderne, nakkestøtterne og rattet. Som standard i Macan T får du desuden GT Sport-rat med læder og varme samt Sport Chrono-stopuret på toppen af instrumentbordet.

Macan T er selvfølgelig også helt up-to-date med Macan-familiens nylige opdatering, der blandt andet inkluderer en ny centerkonsol i glas-look med trykfølsomme funktioner, den seneste udgave af infotainmentsystemet, Porsche Communication Management (PCM), samt en 10,9-tommers trykfølsom skærm med online-navigation.

Porsche Macan T lanceres i Danmark i løbet af foråret 2022.

Macan T. Forbrug, kombineret: 9,9-9,3 km/l; CO2-udledning, kombineret: 229-242 g/km (WLTP). Danske priser fra 1.279.900 kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.