• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. februar 2022 - Aiways

Til Nordkapp i vinterkulden

Fra Flensburg til Nordkapp og retur i Aiways U5 elbil.

Nordkapp er det nordligste punkt i Europa, hvortil det er muligt at køre i bil. To tyskere beviste, at det kan lade sig gøre at køre hele vejen i en elbil i den koldeste vinter. Nordkapp er det nordligste punkt i Europa, hvortil det er muligt at køre i bil. To tyskere beviste, at det kan lade sig gøre at køre hele vejen i en elbil i den koldeste vinter.

Airways

 
To tyskere tog turen fra Flensburg til Nordkapp og retur i Aiways U5 elbil. De 7000 kilometer forløb uden problemer.
 
Nordkapp er et populært rejsemål om sommeren, hvor det er lyst det meste af døgnet. Færre tager turen i mørke om vinteren og endnu færre kører hele vejen til Norges nordligste punkt i en elbil. Men de to tyskere – Dennis Schulmeyer og Manuel Zagovec - besluttede at gøre turen i en Aiways U5. Turen tog udgangspunkt i Flensburg, og så gik det ellers op gennem Danmark, Sverige og videre til Norge, hvor vejene blev mere og mere vinterlige med is og sne, kraftig blæst og temperaturer ned til minus 20 grader.

Det barske vejr betød, at dagsruterne blev holdt omkring 500 kilometer. Norge er godt dække med ladestandere, og de kunne derfor planlægge opladningerne, så det på intet tidspunkt tog længere end en time at lade bilen. På trods af kulden kom forbruget ikke over 25 kWh pr. 100 kilometer. Efter godt 7000 kilometer var de tilbage i Lübeck uden et eneste teknisk problem undervejs.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.