• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
6. december 2021 - Porsche

Nyheder fra Porsche

Sporty attitude, mere power og længere rækkevidde.

Porsche Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo blev præsenteret på LA Auto Show i november. Modellerne lanceres i Danmark i starten af 2022. Porsche Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo blev præsenteret på LA Auto Show i november. Modellerne lanceres i Danmark i starten af 2022.

Porsche

 
Siden den legendariske 904 Carrera GTS så dagens lys i 1963, har modelbetegnelsen med de tre bogstaver haft en ganske særlig betydning for sande Porsche-fans. Nu har mærket fra Zuffenhausen, Stuttgart, nået endnu en milepæl med præsentationen af den første fuldt elektriske GTS-model på LA Auto Show den 17. november.

Taycan GTS følger den ekstra sportslige og underspillede stil fra de øvrige modelfamilier med sine mørke visuelle elementer og dynamiske features. Ikke mindst er Taycan GTS med sin rækkevidde på op til hele 504 kilometer (WLTP) desuden den første fuldt elektriske Porsche til at krydse 500-kilometermærket.
 
Samtidig med lanceringen af den nye GTS præsenterer Porsche også en tredje karosserivariant af den elektriske sportsvogn. Taycan GTS Sport Turismo deler sin sportslige silhouet og taglinje med Taycan Cross Turismo, men uden offroad-looket. Sport Turismo byder på et større og mere praktisk bagagerum med plads til over 1.200 liter bagage, og på bagsædet er der 45 millimeter ekstra hovedhøjde, når man sammenligner med Taycan-limousinen.

En Taycan for enhver
“Taycan-familien er vokset stødt siden vi præsenterede modellen i 2019, og med fem forskellige motorvarianter og tre karrosserivarianter tilbyder vi nu noget for enhver, der føler sig draget af Porsches elektriske univers,” lyder det fra Direktør for Porsche Danmark, Christine Jelved. “Vi er især glade over nu også at kunne tilbyde en Taycan med den legendariske GTS-betegnelse. Den nye variant lægger sig midt mellem Taycan 4S og Taycan Turbo og udfylder dermed en interessant rolle i vores fuldt elektriske program.”

De nye GTS-modeller kan bedst betegnes som de sportslige allroundere i Taycan-modelfamilien. Takket være den kraftfulde drivlinje med hele 598 hestekræfter overstås den klassiske sprint fra 0-100 kilometer på 3,7 sekunder, og du kan i begge karrosserivarianter fortsætte, til du når 250 kilometer i timen.
 
Som den seneste variant i Taycan-familien kommer GTS desuden med et optimeret og særligt effektivt køreprogram. Eksisterende Taycan-modeller nyder ligeledes gavn af denne opdatering, som øger bilens rækkevidde mellem opladningerne.

Klassisk GTS-tema
Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo er udstyret med luftundervogn og Porsche Active Suspension Management (PASM). Teknologien er imidlertid trimmet til en endnu mere dynamisk fornemmelse bag rattet, hvilket også gælder baghjulsstyringen, som er mere sportsligt opsat. Endelig er bilens lyd, Porsche Electric Sport Sound, også trimmet til en mere sporty profil, hvilket understreger karakteren af de nye GTS-modeller.
Designmæssigt spottes Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo på de sorte eller mørke elementer og detaljer, som for eksempel frontspoileren, bunden af sidespejlene og rudelisterne. Stilen fortsætter i kabinen, hvor det sorte Race-Tex-indtræk og interiørpakken med elementer i børstet aluminium med sort anodiseret finish giver en ekstra intim fornemmelse.
 
En anden nyhed, der præsenteres som ekstraudstyr til de nye Taycan GTS-modeller, er det innovative panoramaglastag med aktiv rudetoning. Her sørger en elektrisk aktiveret flydende krystalfilm for at ændre overfladen på glastaget fra skinnende klart til mat. Denne funktion beskytter bilens passagerer mod blænding uden at reducere lysniveauet i kabinen.

Porsche Taycan GTS og Taycan GTS Sport Turismo blev præsenteret på LA Auto Show den 17. november. Modellerne lanceres i Danmark i starten af 2022.
 
Taycan GTS. Elektrisk forbrug, kombineret: 23,3-20,3 kWh/100 km; CO2-udledning, kombineret: 0 g/km. Danske priser fra 1.359.900 kr.
 
Taycan GTS Sport Turismo. Elektrisk forbrug, kombineret: 24,1-21,0 kWh/100 km; CO2-udledning, kombineret: 0 g/km. Danske priser fra 1.379.000 kr.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.