• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. november 2021 - Kia

Produktionsstart på Sportage

Kia starter den europæiske produktion af ny Sportage.

Femte generation af Kia Sportage er netop gået i produktion. Produktionen af plug-in-hybridversionen starter efter planen i februar 2022. Femte generation af Kia Sportage er netop gået i produktion. Produktionen af plug-in-hybridversionen starter efter planen i februar 2022.

Kia

 
Produktionen af den helt nye Kia Sportage er officielt skudt i gang på mærkets topmoderne fabrik i Žilina i Slovakiet. Femte generation af Sportage er den nyeste i en lang række af Sportage-modeller, der er produceret af Kia Slovakiet siden 2006.

I den forgangne tid er der produceret over 2 millioner eksemplarer, hvilket har bidraget til at imødekomme efterspørgslen efter Sportage hos de europæiske kunder. 

Og nu er der – for første gang i modellens strålende historie gennem 28 år – designet og udviklet en specifik europæisk version af Sportage, som er optimeret specielt til de europæiske kunders smag. Sportage er baseret på en ny platform og kombinerer et elegant, men alligevel muskuløst og moderne udvendigt design med et banebrydende førsteklasses interiør med et markant, integreret kurvet display med det sidste nye inden for opkoblingsteknologi. 

Topmoderne hybriddrivlinjer gør Sportages egenskaber endnu stærkere og giver samtidig en markant reducering af emissionerne og en tilsvarende forbedring af brændstoføkonomien. Sportage kommer for første gang også i en avanceret hybridversion (HEV), som får selskab af en mild-hybridversion (MHEV) og en ny plug-in-hybridversion (PHEV)*. PHEV-versionen prioriterer rent elektrisk kørsel, som kan dække de fleste daglige køreture til arbejde eller til de daglige indkøb. De allernyeste benzin- og dieselmotorer fås i versioner med forskellig effektivitet, transmission og ydelse. Som et eksempel på fleksibiliteten og modulproduktionen på Kia fabrikken i Slovakiet vil alle fire drivlinjevarianter af Sportage – PHEV, HEV, MHEV og ICE – blive produceret i Žilina.

Foruden standardversionerne af den nye Sportage med forhjulstræk vil der også blive produceret topversioner med firehjulstræk i Slovakiet, og det samme gælder den spændende GT-Line-variant. Den europæiske fabrik står også for endnu en nyhed til Sportage: Den nye SUV i GT-Line-versionen fås nu med sort tag, så bilens sportslige profil fremhæves med fokus på den designmæssigt dynamiske C-stolpe.

”Starten på produktionen af vores helt nye femte generation af Sportage på vores fabrik i Slovakiet er endnu en milepæl for os i et år, som har været særdeles travlt – og succesfuldt –” udtalte Jason Jeong, som er President hos Kia Europe. ”Det glæder mig, at vores fabrik i Žilina viderefører sin lange historik med Sportage med denne femte generation af modellen, og at samme fabrik også står for produktionen af spændende, miljøvenlige og elektrificerede Sportage-modeller”.
 
Produktionsfabrikken i Slovakiet har produceret tre generationer af SUV’en Sportage fra anden generation i 2006. Siden da er ca. 2 millioner eksemplarer af Sportage blevet produceret i Slovakiet med 104.500 eksemplarer af anden generation, 797.500 eksemplarer af tredje generation og over 1 million eksemplarer af den udgående model, som blev sat i produktion i slutningen af 2015. Tidligere i år blev Kia nr. 4 million produceret i Europa, siden produktionen startede i Slovakiet i 2006.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.