• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
21. september 2021 - Applus Bilsyn

Voksende brugtbilspriser

Guide: Sådan frisker du bilen op og laver et godt salg.

”Brugtbilsfesten”, der udspringer af manglen på elektroniske chips, kommer formentlig til at vare året ud, fordi der mangler nye biler på brugtbilsmarkedet. ”Brugtbilsfesten”, der udspringer af manglen på elektroniske chips, kommer formentlig til at vare året ud, fordi der mangler nye biler på brugtbilsmarkedet.

Applus Bilsyn

 
Den globale chipmangel betyder, at bilkøberne i stigende grad vender sig mod brugte biler. Få her Applus Bilsyns råd til, hvordan du sætter bilen i stand og optimerer salgsprisen.

Overvejer man at skifte bil, så kan noget tyde på, at det er lige nu, man skal slå til. De enorme flaskehalse på elektroniske chips verden over betyder nemlig, at bilproducenterne må droppe en stor del af deres planlagte bilproduktion.

Sælg din bil på Autocom bilauktion!

Verdens største bilproducent, Toyota, har meldt ud, at de bortskærer 40 til 60% af deres produktion. Koncernen lukker helt eller delvis 14 fabrikker i Japan, samtidig med at produktionen reduceres 40-60% i USA, og hos konkurrenten Volkswagen lyder tilsvarende udmeldinger.

Flere brugtbilshandler
- Ligesom i USA og resten af Europa ser vi også i Danmark en enorm og voksende efterspørgsel på brugte biler på grund af chipmanglen. 2020 var et rekordår med 440.000 brugtbilshandler, og dette billede fortsætter i år. I første halvår af 2021 har vi set 227.000 reelle handler med brugte biler, hvilket er en stigning på 5%, siger Jan Lang, kommunikationschef hos Bilbasen, der er Danmarks største brugtbilsmarked.
I øjeblikket er der med andre ord gunstige betingelser for at komme af med sin brugte bil.

Vigtigt når bilen skal sælges
Hos Applus Bilsyn, der hvert år syner mere end en halv million køretøjer, vurderer man, at bilejere især skal kigge på tre ting, når de skal forberede et salg af bilen.

- Førstehåndsindtrykket af en bil er alfa og omega, og derfor er det første trin til at optimere salgsprisen, at man visuelt gør bilen klar til salg. Det vil sige, at man rengør bilen, lukker ridser i lakken, renser fælgene og motoren, så alt fremstår så lidt brugt som muligt. Derudover er det vigtigt, at man gennemgår motoren og gerne får en professionel til at teste, hvorvidt der er mislyde i motoren, eller deciderede fejl, som man bør udbedre, før bilen sælges, siger Paul Christensen, chef for kvalitet og teknik hos Applus Bilsyn og fortsætter:

Tilmeld din bil på Autocom Bilauktion!
 
Dokumentér bilens tilstand
- Det tredje og sidste punkt handler om at få papir på bilens tilstand. Dette er især vigtigt, hvis man vil sælge bilen privat direkte til køber, eller selv sætter den til salg på en digital platform, hvilket stadig flere gør. Har bilen en værdi under 50.000 kroner, anbefaler vi Applus Bilsyns tilstandsattest, som angiver bilens overordnede tilstand. Forventer man umiddelbart en højere salgspris, foreslår vi vores brugtbilsattest, der er mere tilbundsgående og undersøger bilen fra a til z. Begge attester giver på hver deres måde et nøgternt indblik i bilens tilstand og gør den nemmere at sælge til en høj pris, slutter han.

”Brugtbilsfesten” ventes at vare året ud og måske længere, fordi der lige nu ikke kommer nye biler ud på brugtbilsmarkedet. Dog vil der komme en afslutning på et tidspunkt, når chipleverandørerne igen kan følge med efterspørgslen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.