• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. september 2021 - Porsche

Nyheden Porsche Mission R

Porsche Mission R: Fuldt elektrisk og skabt til racerbanen.

Med op til 1.100 hestekræfter, innovativ teknologi og lynhurtig opladning er Porsche Mission R et fuldt elektrisk bud på fremtidens racerbil. Med op til 1.100 hestekræfter, innovativ teknologi og lynhurtig opladning er Porsche Mission R et fuldt elektrisk bud på fremtidens racerbil.

Porsche

 
Når den internationale udstilling for mobilitet, IAA MOBILITY, løber af stablen i den tyske storby München i denne uge, giver Porsche et spektakulært blik ind i fremtiden for performance og racing. Med konceptbilen Mission R kombineres state-of-the-art-teknologi med bæredygtige materialer så som naturfiberforstærket plast, og inkluderer ikke mindst mærkets historiske passion for motorsport.

Udover sit progressive design, som giver associationer til en perlerække af sportsvogne og racerbiler fra fabrikken i Zuffenhausen, Stuttgart, er Mission R udstyret med to nyudviklede elmotorer, som tilsammen leverer en effekt på helt op til 1.088 hestekræfter. Kombineret med en batterikapacitet på 80 kilowattimer og et innovativt rekuperationssystem, gør den det muligt at gennemføre sprintløb uden tab af effekt undervejs. Målt på en racerbane, er Mission R lige så hurtig på stopuret som 992-versionen af den seneste Porsche 911 GT3 Cup.

“Porsche er mærket for mennesker, der opfylder deres drømme, både på gaden og i motorsporten. Vores styrke på racerbanen giver os mod til at forfølge nye veje, som kan glæde entusiaster med ny, spændende og innovativ performance”, lyder det fra CEO hos Porsche, Oliver Blume.

Det kompakte, firehjulstrukne og fuldt elektriske racerkoncept er en smule kortere end den nuværende Porsche 718 Cayman, men er både markant bredere og lavere. Kombineret med en optimal fordeling af vægten giver det en imponerende dynamik, og de massive kræfter muliggør desuden en accelerationstid fra 0-100 kilometer i timen på mindre end 2,5 sekunder samt en topfart på 300 kilometer i timen.

Men Mission R imponerer ikke blot på sine dynamiske præstationer. Konceptbilen bygger nemlig på en ekstra stærk 900-volts-teknologi, og hvor eksempelvis en Taycan kan lade med op til 270 kilowatt, kan Mission R lades med helt op til 340 kilowatt. Dette muliggør en opladning fra fem til 80 procents batterikapacitet på blot omkring 15 minutter.

Mission R er det tredje koncept i rækken af fuldt elektriske projekter fra Porsche, som præsenterer visionerne bag fremtidens eldrevne modeller fra mærket. Mens Mission E og Mission E Cross Turismo udviklede sig til Taycan (2019) og Taycan Cross Turismo (2021), er Mission R et bud på, hvordan motorsportens racerbiler kan se ud i fremtiden.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.