• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. august 2021 - Kia

Den helt nye Kia EV6

EV6 med klassens højeste niveau af sikkerhed og komfort.

Kia EV6 er udstyret med elektrisk bagklap. Når man nærmer sig bilen med EV6’s Smart Key i lommen, vil systemet genkende nøglen og åbne bagklappen automatisk. Kia EV6 er udstyret med elektrisk bagklap. Når man nærmer sig bilen med EV6’s Smart Key i lommen, vil systemet genkende nøglen og åbne bagklappen automatisk.

Kia


Den meget efterspurgte eldrevne Kia EV6 crossover er blevet udstyret med klassens højeste niveau af sikkerhed og komfort – herunder en lang række avancerede førerassistentsystemer (ADAS).

De innovative og højteknologiske funktioner i EV6 reducerer mange af de risici og den stress, som er forbundet med kørsel, og systemerne beskytter personerne i bilen og andre trafikanter, samtidig med at de gør enhver køretur til en virkelig afslappende og intuitiv oplevelse.
 
Sikker og komfortabel kørsel
For at sikre at sikkerheden og komforten er i top, når man kører på motorvejen, er EV6 udstyret med Kias nyeste Highway Driving Assist 2 (HDA 2)-pakke. Ved hjælp af radarer, som er placeret rundt omkring på bilen, hjælper systemet føreren med at holde en indstillet afstand og hastighed i forhold til det forankørende køretøj, mens Lane Following Assist (LFA)-teknologien sørger for at holde bilen centreret i kørebanen. Med den navigationsbaserede Smart Cruise Control med Curve Control (NSCC-C) kan systemet sænke bilens hastighed, når bilen kører igennem sving, og genoptage hastigheden, når forholdene tillader det.
 
I tilfælde af at et andet køretøj kører meget tæt på, griber HDA 2 hjælpende ind ved at justere bilens placering i vognbanen for at undgå enhver risiko for en kollision. Det er nu også nemmere end nogensinde før at skifte vognbane. Når føreren har hænderne placeret på rattet, og bilen kører hurtigere end en given hastighed, vil et tryk på blinklysarmen få bilen til automatisk at køre ind i den pågældende vognbane.

EV6 er udstyret med systemerne Blind-Spot View Monitor (BVM) og Blind-Spot Collision Avoidance Assist (BCA), der sikrer, at vognbaneskift sker sikkert hver gang. BVM fungerer som et ekstra sæt øjne for føreren, fordi systemet eliminerer førerens blinde vinkel i både venstre og højre side via den komplet digitale 12,3” instrumentenhed i EV6. BCA anvender radarsensorer til at advare føreren om køretøjer, der nærmer sig, og systemet aktiverer bremserne, hvis der er fare for kollision i forbindelse med et vognbaneskift.

At køre sikkert gennem vejkryds kan ofte være en stresset oplevelse for mange førere – især hvis der er flere vognbaner. Kias Forward Collision-Avoidance Assist (FCA)-system omfatter nu også funktionerne Junction Turning og Junction Crossing, som yder maksimal forebyggende sikkerhed ved kørsel gennem vejkryds. Hvis blinklyset i EV6 tændes, vil systemet komme med en advarsel til føreren, hvis der er risiko for en kollision med et modkørende køretøj. På tilsvarende vis vil der komme en advarsel, hvis systemet registrerer en fare fra køretøjer, som nærmer sig fra venstre eller højre side, når føreren kører ligeud gennem et vejkryds. Hvis der er øget fare for en af delene, vil systemet advare føreren og automatisk aktivere bremserne for at undgå en kollision.

En afgørende faktor i forhold til en bils sikkerhed er evnen til at kunne se og blive set. For at sørge for det allerbedste niveau af oplysning er Kia EV6 udstyret med det nye Intelligent Front-lighting System (IFS) – en teknologi, som giver mulighed for, at hver eneste lysdiode kan lyse uafhængigt af de andre, så man får oplevelsen af præcis oplysning. IFS giver føreren mulighed for at køre med permanent fjernlys uden risiko for at blænde modkørende trafikanter. Et frontkamera med genkendelsesteknologi sørger automatisk for enten at dæmpe eller lyse hver enkelt lysdiode op, hvilket giver føreren bedre udsyn, samtidig med at modkørende trafikanter beskyttes mod blænding i realtid.

Enkel manøvrering 
Parkering og andre potentielt vanskelige manøvrer gøres nemmere med Surround View Monitor (SVM). Ved hjælp af kameraer vises der et 360-graders udsyn af området rundt om bilen på infotainmentskærmen i EV6. Baglæns udkørsel fra parkeringsbåse, hvor pladsen er trang, er også blevet gjort mere sikker takket være Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA). Dette højteknologiske system registrerer køretøjer, der nærmer sig fra en af siderne, når man bakker. Hvis der bliver registreret en potentiel fare for en kollision, vil systemet automatisk bremse bilen.

I forbindelse med parkering på steder, hvor pladsen virkelig er trang, kan føreren anvende Remote Smart Parking Assist (RSPA)-systemet i EV6, så besværet ved at parkere helt fjernes. RSPA er en funktion, som sætter bilen i stand til at parkere selv, uanset om føreren sidder i bilen eller ej. Ved hjælp af områdekameraer og ultralydssensorer kan EV6 fremhæve en parkeringsbås af en passende størrelse og automatisk styre ind i den pågældende parkeringsbås via automatisk betjening af speeder, bremser og gearskift. Derudover kan RSPA parkere bilen i både tværgående og parallelle parkeringsbåse.

Når først bilen er blevet parkeret, og en af bagsædepassagererne herefter skulle åbne en af dørene for at stige ud af bilen, vil Kias Safe Exit Assist (SEA)-system automatisk komme med en advarsel og låse den pågældende dør, hvis der registreres et køretøj, der nærmer sig bagfra i EV6’s blinde vinkel. Dette hjælper med til at reducere faren for en kollision og øge sikkerheden ved køreturens afslutning.
 
For at øge komforten er EV6 også udstyret med Kias elektriske bagklap. Når man nærmer sig bilen med EV6’s Smart Key i lommen, vil systemet genkende nøglen og åbne bagklappen automatisk og dermed give nem og komfortabel adgang til bagagerummet, hvilket er en kæmpe lettelse for dem, som har hænderne fulde.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.