• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
10. august 2021 - De Danske Bilimportører

Grønt bilsalg holder momentum

I juli måned blev der indregistreret 13.402 nye personbiler.

Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og plugin-hybriderne 22 procent svarende til 2.965. Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og plugin-hybriderne 22 procent svarende til 2.965.

De Danske Bilimportører

Selvom der er gået sommerferie i bilsalget, udmærkede juli måned sig med flotte salgsandele af både el- og plug-in hybridbiler. 10 procent af den forgangne måneds 13.402 nye personbiler var elbiler, imens yderligere 22,1 procent var plug-in hybridbiler.  

I juli måned blev der samlet set indregistreret 13.402 personbiler, hvilket er 29 procent lavere end sidste år. Det skal dog forklares med, at juli 2020 havde et exceptionelt godt bilsalg grundet genåbningen efter en hård nedlukning. År til dato er der indregistreret 109.904 personbiler, hvilket er 2 procent højere end samme periode sidste år.

”Vi er godt tilfredse med, at bilsalget i år samlet set ligger en anelse over sidste år, der var præget af en hård nedlukning. Selvom nedlukningen i Danmark stort set er et overstået kapitel, sætter corona-pandemien dog stadig sine spor, da den globale mangel på mikrochips ligger en dæmper på produktionen af nye biler” siger Mads Rørvig, Administrerende direktør for De Danske Bilimportører
 
Mange nye elektriske bilmodeller
Lige nu er der 75 forskellige elektriske bilmodeller at vælge i mellem på det danske marked, hvilket er markant højere end samme tidspunkt sidste år, hvor antallet af indregistrerede elektriske modeller var 27.
 
”Bilproducenternes målrettede indsats for at udvikle nye klima- og miljøvenlige biler gør det nemmere for danskerne at foretage det grønne valg, når der skal købes ny bil. Når man oven i købet får en afgiftsrabat på disse biler, ser vi de store salgsandele af grønne biler, som vi forventer bliver endnu større over de næste år” siger Mads Rørvig.
 
Elbilerne udgjorde 10 procent af personbilsalget i juli måned svarende til 1.065 køretøjer og plugin-hybriderne 22 procent svarende til 2.965.

En stille juli måned til personbilerne  
Der blev i juli måned indregistreret 13.402 nye personbiler, hvilket er en nedgang på 29,3 procent sammenlignet med juli måned sidste år, hvor der i alt blev indregistreret 18.949 personbiler.
 
I 2021 er der siden januar blevet indregistreret i alt 109.907 nye personbiler. Når vi sammenligner årets første syv måneder med den samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret 107.344 nye personbiler, lægger 2021 sig altså i spidsen på trods af en stille juli måned. År-til-dato ser vi altså en lille fremgang på 2,4 procent. 


 
 
De tre mest populære mærker i juli 2021 var Volkswagen, Toyota og BMW.   
 
 
Trods en stille måned, fortsætter de opladelige biler fremgangen  
Selvom fremgangen i juli måned ikke er helt så stor som vi har set det seneste års tid, så opnår plug-in hybriderne stadig en fremgang på trods af en hård måned for bilsalget. Med i alt 2.965 nyregistrerede plug-in'ere på de danske veje, sætter de grønne biler bestemt ikke farten ned.  I juli måned opnår plug-in hybridbilerne en fremgang på 16,8 procent sammenlignet med juli sidste år, hvor der blev indregistreret 2.539 nye plug-in hybrider.  

Også når vi ser på salget af plug-in hybriderne i relative termer, havde de en god juli måned i 2021. Plug-in'erne udgjorde i juli hele 22,1 procent af personbilsalget, hvilket er en stigning på 8,7 procentpoint sammenlignet med juli sidste år.
 
Med salget for juli måned, når det totale plug-in-salg op på 21.395 nyregistrerede plug-in hybrider, hvilket er mere end tre gange så mange som samme periode sidste år.  

 

 
Også hos elbilerne byder juli måned på fremgang både i absolutte og relative termer. Med i alt 1.342 nyregistrerede elbiler i juli, placerer salget sig solidt over sidste års juli, med næsten en tredobling af antallet nye registrerede elbiler. Elbilerne udgjorde dermed hele 10 procent af bilsalget i juli, hvilket er en stigning på 4,7 procentpoint sammenlignet med juli sidste år, hvor elbilerne blot udgjorde 2,6 procent af bilsalget.  

I 2021 er der siden januar i alt blevet indregistreret 8.287 nye elbiler, hvilket også er en fordobling sammenlignet med perioden sidste år.
 
Elbilerne udgjorde dermed hele 7,5 procent af bilsalget år-til-dato, hvilket er en stigning på 3,9 procentpoint sammenlignet med samme periode sidste år, hvor elbilerne kun udgjorde 3,9 procent af bilsalget. 
Tilsammen udgjorde de opladelige biler hele 32,1 procent af hele bilsalget i juli, hvilket er en fordobling sammenlignet med juli sidste år, hvor de opladelige biler kun udgjorde 16 procent af salget.

 
I juli 2021 blev der indregistreret 764 nye alm. (ikke-opladelige) hybrider, hvilket er 10,1 procent flere, sammenlignet med samme periode sidste år, hvor der blev indregistreret 694.
 
Samlet er der i 2021’s første syv måneder blevet indregistreret 5.629 nye alm. Hybrider. Det er 23,4 procent flere end samme periode i 2020, hvor 4.560 nye alm. hybrider kom på de danske veje.

 
Fremgang til SUV'erne 
SUV-segmentet er stadig i fremgang og lægger sig stærkt i spidsen, når det kommer til de absolutte tal med i alt 5.585 nyregistreringer i juli. Også i relative termer er det SUV-segmentet der opnår at øge sine salgsandele mest i juli måned, sammen med mikro-segmentet der også formår at øge sin andel en smule. Mikro-segmentet udgjorde i juli 10,9 procent af bilsalget, hvilket er en stigning på 2,7 procentpoint, sammenlignet med juli 2020. SUV’erne øgede sine salgsandele i juli måned med flotte 4,5 procentpoint, fra 37,2 procent sidste juli til 41,7 den forgangne måned.
 
Mikro-segmentet og SUV’ernes vækst sker især på bekostning af især lille- og mellem-segmentet, der oplevede nedgange på hhv. 7,1 og 1,8 procentpoint sammenlignet med sidste juli.

 
Det er fortsat de to mindste SUV-segmenter (lille og mellem), der udgør den største del af det samlede SUV-segment. De to klasser er ofte på størrelse med alm. familiebiler, blot lidt højere.  

Mellemstørrelse-SUV’erne har dog oplevet en tilbagegang i deres salgsandele, hvor de i juli sidste år udgjorde 51,1 procent af SUV-segmentet, udgør de nu kun 46,5 procent, hvilket er en nedgang på 4,6 procentpoint. Denne tilbagegang sker til fordel for de store SUV’er, der den forgangne måned formåede at øge sine salgsandele med hele 5 procentpoint, fra 13,1 til 18,1 procent af segmentet. Også premium-SUV'erne øgede sine salgsandele en smule med 2 procentpoint sammenlignet med juli sidste år.

 
Fordelingen mellem købs- og leasingandel 
Efter lidt udsving i årets første måneder er fordelingen mellem købs- og leasingandelen nu tilbage på samme kurs som sidste år, med en lille stigning i andelen af erhvervsleasinger (5 procentpoint) og en lille nedgang i andelen af privatleasinger (2,9 procentpoint) sammenlignet med juli sidste år. I juli 2021 udgjorde privatleasinger således 13,5 procent af nyregistreringerne, erhvervsleasinger 31,6 procent, imens køb udgjorde 54,9 procent. BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.