• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
7. juli 2021 - Toyota

Ny Toyota Yaris Cross

Toyota starter produktionen af Yaris Cross.

Yaris Cross introduceres i Danmark til oktober til priser fra 224.990 kr. og kan allerede bestilles nu. Alle specifikationer og priser ligger klar på toyota.dk. Yaris Cross introduceres i Danmark til oktober til priser fra 224.990 kr. og kan allerede bestilles nu. Alle specifikationer og priser ligger klar på toyota.dk.

Toyota

 
Produktionen af den helt nye, skarpt designede, kompakte SUV, Toyota Yaris Cross, er netop sat i gang på Toyotas bilfabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig. Her skal den produceres side om side med Toyotas mest populære model i Europa, Yaris, der tidligere i år sikrede sig titlen som Årets Bil i Europa 2021. Med de to bilmodeller på produktionslinjen vil der fremover hvert år trille hele 300.000 nye biler ud fra Toyota-fabrikken i Frankrig.
 
Toyota har investeret over 400 mio. euro – svarende til 3 mia. kr. – for at gøre sin fabrik i Valenciennes i det nordlige Frankrig klar til at producere den helt nye bilmodel, Yaris Cross. Produktionen af Yaris Cross er netop begyndt og sker side om side med mobilitetgigantens mest populære bilmodel i Europa, Yaris. Med de to modeller på produktionslinjen øger Toyota kapaciteten på fabrikken til 300.000 biler om året.
 
Mens Yaris var den første, er Yaris Cross den anden model, der er baseret på Toyotas kompakte GA-B-platform, og den ottende model produceret i Europa bygget på en platform baseret på den roste TNGA-filosofi. TNGA står for Toyota New Global Architecture og er synonym med bedre køreegenskaber, større køreglæde, øget praktikalitet, høj sikkerhed og et skarpt design.
 
Netop designet på Yaris Cross er udviklet til at imødekomme de europæiske kunders behov i den kraftigt voksende kompakte mini-SUV-klasse. Derudover fås alle udgaver af Yaris Cross med Toyotas nyeste, fjerde generation hybridteknologi med samme brændstofeffektive tre-cylindrede 1.5-liters hybridmotor med 116 hestekræfter, som man også kender fra Yaris. Det er helt i tråd med Toyotas planer om, at ni ud af ti solgte biler fra Toyota i Europa inden 2025 skal være elektrificeret.
 
”Introduktionen af Yaris Cross er vigtig, da den ikke kun bidrager til Toyotas konkurrenceevne, men den styrker også vores strategi om at producere lokalt og maksimere produktionskapaciteten for at nå målet om at øge vores europæiske salg fra de nuværende 1 million biler til 1,5 millioner biler inden 2025,” siger Marvin Cooke, der er ansvarlig for Toyotas produktion af biler i Europa.
 
Øget lokal produktion
Faktisk har Toyota i år taget endnu et skridt på vejen mod øget lokal produktion i Europa. Det skete, da den japanske koncerns fabrik i Polen begyndte produktionen af hybridteknologi og elmotorer, som begge skal være med til at supplere den 1.5-liters benzinmotor, som ligger i hybridudgaverne af både Yaris og den kommende Yaris Cross.
 
Med indtoget af Yaris Cross på Toyota-fabrikken i Frankrig er kapaciteten ikke tilstrækkelig til at kunne imødekomme den betydeligt stigende efterspørgsel på Yaris. Derfor har Toyota også investeret i at øge kapaciteten og modernisere sin fabrik i Tjekkiet, så Yaris fremover både vil blive bygget i Frankrig og i Tjekkiet.
 
Toyota-fabrikken i Frankrig vil med Yaris og Yaris Cross på produktionslinjen køre med treholdsskift og beskæftige omkring 5.000 ansatte.
 
Yaris Cross introduceres i Danmark til oktober til priser fra 224.990 kr. og kan allerede bestilles nu. Alle specifikationer og priser ligger klar på toyota.dk.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.