• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
5. juli 2021 - Applus Bilsyn

Nu hitter bilferie i udlandet igen

Opsparet rejsebehov for at komme ud og se og Europa.

VILD MED BILFERIE: Danskerne har haft et opsparet rejsebehov for at komme ud og se og Europa. Det tager bilejerne nu revanche for. VILD MED BILFERIE: Danskerne har haft et opsparet rejsebehov for at komme ud og se og Europa. Det tager bilejerne nu revanche for.

Applus Bilsyn

 
Ny undersøgelse fra Applus Bilsyn viser, at danske bilister igen har mod på at køre ud i Europa. Sådan tjekker du bilen, så mekanikken ikke svigter.

Den faldende smitterate og en effektiv, hastigt fremadskridende vaccineudrulning kan læses i danskernes lyst til at rejse ud i Europa. Danskerne ser nemlig igen lyst på bilferie i udlandet.

Sidste år i juni adspurgte Applus Bilsyn 1.825 bilister om deres sommerferieplaner, og her svarede 62% af bilisterne, at de skulle på bilferie i Danmark, mens kun 10 procent valgte at tage til udlandet. Syv procent til Tyskland, og tre procent til Norge eller Sverige.

Blandt de bilferierejsende i en dugfrisk undersøgelse blandt 1.866 bilister, som Applus Bilsyn har gennemført i juni, svar knap hver tredje, at de skal på bilferie i udlandet. Heraf finder 20 procent rutebeskrivelse til Tyskland, mens 8 og 4 procent tager til Sverige og Italien på de efterfølgende pladser.

- Den afgørende forskel er, at mange flere kører til udlandet i år, og ikke kun til Tyskland og en smule til Norge og Sverige, men også til i Sydeuropa, bland andet Italien og Frankrig.

- Danskerne har  et opsparet rejsebehov for at komme ud og se og Europa. Det er det, som bilejerne nu tager revanche for, siger Paul Christensen, ansvarlig for teknik og kvalitet hos Applus Bilsyn, der rådgiver bilrejsende om, hvordan de forbereder bilen og rejsen, før de drager ud i Europa.

Undgå at mekanikken svigter: Sådan forbereder du bilen
Med lidt forberedelse kan man nemlig minimere risikoen for mekaniske problemer på køreturen.
 
Gennemgår man selv bilen, bør man blandt andet teste bilens kølesystem, så bilen ikke koger over. Herudover skal man kontrollere klimaanlæg og aircondition, bremser, motorolie, sprinklervæske og lys på bilen. Motorolie kan man selv skifte, mens kølesystem, klimaanlæg eller aircondition samt lys sandsynligvis kræver en fagmand.

Bestil miljømærke
Kører man gennem Tyskland, bør man desuden sikre sig et miljømærke til bilen.

- I 58 tyske storbyer er der miljøzone, og her skal man have et gyldigt miljømærke i bilens forrude. Mærket kan bestilles hjemmefra. Husk at indtaste bilens registreringsnummer korrekt, så man får det korrekte miljøzonemærke. Det kan koste en bøde på 105 €, inklusiv administrationsgebyr, at køre uden et mærke, tilføjer Paul Christensen.
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.