• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
27. juni 2021 - Kia

Den helt nye Kia EV6

Den nye Kia EV6 byder på enestående anvendelighed.

Rummelig kabine, stort bagagerum, en anhængervægt på op til 1.600 kg og stærke elbilpræstationer passer perfekt til den aktive familie. Rummelig kabine, stort bagagerum, en anhængervægt på op til 1.600 kg og stærke elbilpræstationer passer perfekt til den aktive familie.

Kia

 
Kombineret med en avanceret funktion til 800V-lynopladning, som gør det muligt at oplade bilen fra 10-80 % på kun 18 min, og en potentiel rækkevidde på over 510 km byder den nye Kia EV6 på en hidtil uset anvendelighed i elbil-segmentet takket være introduktionen af en række innovative og højteknologiske funktioner. Der er åbnet for bestilling nu, og de første biler forventes i Danmark til oktober.

Rummelig kabine
EV6 er baseret på Kias dedikerede Electric-Global Modular Platform (E-GMP), hvilket betyder, at bilen kan besidder klassens bedste kabineplads og funktionalitet. Forsædepassagererne bydes velkommen af et elegant, minimalistisk instrumentpanel, som fremhæver den bemærkelsesværdige rumfornemmelse i kabinen. Midtertunnelen glimrer ved sit fravær og giver den flade bund i EV6 bagsædepassagererne en benplads på 990 mm og dermed exceptionel komfort.

Et innovativt nyt HVAC-system (varme, ventilation og aircondition) øger komforten for forsædepassagererne og pladsen i kabinen yderligere. Ved at integrere en HVAC-konstruktion, som er opdelt indvendigt i kabinen og uden for kabinen, er størrelsen på den indvendige del af HVAC-systemet blevet reduceret med 55 %. Denne optimale konstruktion giver mulighed for et smallere cockpitdesign, bedre plads til forsædepassagererne og optimal kølefunktion.

Særlige afslapningssæder giver forsædepassagererne mulighed for at slappe af i overlegen komfort og luksus, når EV6 holder parkeret eller oplades. Med et tryk på en knap bliver sæderne hævet og lænet tilbage, så kropsholdningen og vægtfordelingen optimeres. Det giver mulighed for, at passagererne kan strække sig, læse en bog eller få lidt søvn. Sædernes lette og slanke design giver desuden endnu mere plads i kabinen.

Der er anvendt førsteklasses materialer i hele kabinen i EV6, så den føles indbydende, og de valgte materialer byder desuden på fremragende holdbarhed. Der er anvendt bæredygtige materialer – fra indtræk i vegansk læder til stofindtræk og måtter fremstillet af genbrugsplast svarende til 100 plastikflasker på 500 ml.

Alle de vigtigste betjeningselementer i EV6 er placeret inden for nem rækkevidde for føreren, så vedkommende får en intuitiv køreoplevelse. Bilens pladsbesparende Shift-By-Wire-gearvælger er placeret komfortabelt ved siden af startknappen på midterkonsollen i EV6, mens det elegante rat omfatter kontakter til de vigtigste ADAS-funktioner, hvilket giver maksimal brugervenlighed. Touch-betjeningselementerne til det opvarmede rat og de ventilerede og opvarmede sæder i EV6 er også let tilgængelige, så brugeroplevelsen er optimal.

Imponerende opbevaringsplads
De intelligente opbevaringsmuligheder i EV6 dækker alle behov. En stor bakke i midterkonsollen giver god plads til fx små tasker og tablets, og en integreret trådløs opladningsmåtte giver brugerne mulighed for nem opladning af deres smartphones. Et rummeligt handskerum drager fordel af den opdelte HVAC-konstruktion med en volumen på 10,5 l, og drikkevareholderne for og bag giver ekstra muligheder for opbevaring.
 
Den store bagagerumsplads takket være E-GMP-platformen betyder, at EV6 er klar til hele familiens fritidsinteresser med en bagagerumsvolumen på 520 l (VDA) med bagsæderne i brug. Når 60:40-splitbagsædet er klappet ned, øges bagagerumsvolumenen til ca. 1.300 l. EV6 byder også på et bagagerum foran med en volumen på 52 l i baghjulstrukne modeller og 20 l i firehjulstrukne modeller, hvilket giver plads til eksempelvis bilens ladekabel etc.

Innovativ vehicle-to-load-funktion og imponerende anhængervægt
Et yderligere plus for mulighederne for en aktiv livsstil er EV6-modellens vehicle-to-load-funktion (V2L), som forbedrer opladningsfleksibiliteten markant. En integreret opladningsstyreenhed (Integrated Charging Control Unit – ICCU) giver mulighed for at bilen kan levere 3,6 kW strøm via en enkel adapter, som forvandler det udvendige ladestik til en stikkontakt. Adapterstikket afhænger af markedet, og med den kan EV6 oplade alt fra eksterne husholdningsapparater til andre elbiler. I kabinen er et smart ladestik placeret under bagsæderne, så passagererne kan oplade deres apparater via bilens batteri uden brug af ekstra adaptere.

Desuden er EV6 konstrueret til en anhængervægt på op til 1.600 kg i modeller med 77,4 kWh-batteri – uanset om bilen har baghjulstræk eller firehjulstræk. EV6-kunder, der vælger en model med 58 kWh-batteri, kan nyde godt af en anhængervægt på op til 750 kg. Uanset den valgte konfiguration leverer EV6 stærke elbilpræstationer, som passer perfekt til ferier og udflugter med familien.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.