• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
22. april 2021 - Volkswagen

Volkswagen ID.4 vinder pris

Volkswagen vinder ”World Car of the Year” for femte gang.

Volkswagen forventer at levere cirka 150.000 styk ID.4 i år, og den spiller en vigtig rolle i den elektriske offensiv, der er et kerneelement i Volkswagens ACCELERATE-strategi. Volkswagen forventer at levere cirka 150.000 styk ID.4 i år, og den spiller en vigtig rolle i den elektriske offensiv, der er et kerneelement i Volkswagens ACCELERATE-strategi.

Volkswagen

 
World Car of the Year 2021 er en Volkswagen: Den 100 % elektriske ID.4 vandt over et stærkt felt af konkurrenter til den internationale World Car of the Year-kåring. World Car of the Year-titlen uddeles af mere end 90 internationale journalister fra 24 lande, der stemmer om de bedste innovationer på verdensmarkedet.
 
”Vi er særdeles stolte over, at vores ID.4 er kåret til World Car of the Year 2021”, udtaler Ralf Brandstättter, CEO for Volkswagen personbiler. ”Det er ikke kun fordi, at det er en af de vigtigste bilkåringer i verden, men også fordi juryen honorerede et godt koncept og et godt hold. ID.4 er den første ID.-model, der markedsføres både i Europa, Kina og USA, og den skal føre vores elektriske offensiv ud i verden. En overbevisende bil, en god idé og World Car of the Year-titlen? Det går ganske godt for os!.”

Betingelsen, for at en bil kan deltage i World Car of the Year-kåringen, er, at den skal være produceret i mindst 10.000 eksemplarer om året og være introduceret på mindst to kontinenter.

”World Car of the Year-titlen markerer en stor succes for hele vores ID. Team,”, udtaler Thomas Ulbrich, bestyrelsesmedlem i Volkswagen med ansvar for teknisk udvikling. ”Det er lykkedes os at udvikle en bil, der er starten på et skifte til e-mobilitet i verdens vigtigste segment – klassen for kompakte SUV’er – og kombinerer dette med glimrende egenskaber som hverdagsbil. Med ID.4, ID.3 og de kommende ID.-modeller gør vi banebrydende e-mobilitet tilgængeligt for flere mennesker.”

Juryen lovpriste bilens nulemissionskørsel og de mange innovative detaljer ved ID.4. Det gælder head-up-displayet med augmented-reality-display, der er standard på udvalgte udstyrsversioner. Det projicerer kørselsinformationer såsom vejvisende pile fra navigationsanlæggets rutevisning op på frontruden. Føreren af bilen ser denne information som et tredimensionelt billede, der er forskudt, så det ser ud som om, at det er 3 til 10 meter ude foran bilen. Det betyder, at skærmens display er perfekt integreret i den rigtige verden udenfor bilen. Når den adaptive fartpilot eller Travel Assist er aktiveret, vil bilen foran ID.4 ved en vis hastighed være markeret med lysende streg i head-up-displayet, hvilket gør det nemmere at holde den korrekte sikkerhedsafstand til den forankørende bil.

ID.4 sætter også ny standard i digitalisering. På den måde kan bilen løbende modtage opdateringer og nye funktioner over-the-air. Volkswagen er det første volumenmærke, der kan tilbyde det i dette volumensegment begyndende fra denne sommer. På den måde er bilen altid up-to-date, og det er samtidig også et vigtigt led i udviklingen af nye forretningsmodeller indenfor digitale services. 

Med ID.4 som vinder af den 17. World Car of the Year-kåring fortsætter den en lang og succesfuld historie for Volkswagen ved denne kåring, hvor Golf VI vandt i 2009, Polo i 2010, up! i 2011, Golf VII i 2013. 

Volkswagen forventer at levere cirka 150.000 styk ID.4 i år, og den spiller en vigtig rolle i den elektriske offensiv, der er et kerneelement i Volkswagens ACCELERATE-strategi. Det er planen at introducere mindst en elbil om året, og senere i år introduceres den sportslige ID.4 GTX og ID.5.
 
På grund af COVID 19-pandemien foregik World Car of the Year digitalt i år. Den kan ses igen på YouTube.com/worldcartv.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.