• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. april 2021 - Toyota

Verdenspremiere fra Toyota

Toyota har løftet sløret på den nye sportsvogn GR 86.

Den nye GR 86 arver hovedingredienser til en ekstra sjov køreoplevelse fra GT86, der på verdensplan er solgt i over 200.000 eksemplarer siden introduktionen i 2012. Den nye GR 86 arver hovedingredienser til en ekstra sjov køreoplevelse fra GT86, der på verdensplan er solgt i over 200.000 eksemplarer siden introduktionen i 2012.

Toyota

 
Toyota har netop løftet sløret på den helt nye sportsvogn, Toyota GR 86. Dermed er måneders – ja, måske ligefrem års – spekulationer og spændinger om efterfølgeren til den roste baghjulstrukne køremaskine, Toyota GT86, nu ovre. GR 86 fortsætter, hvor GT86 startede for snart ni år siden, og strutter af køreglæde med lav vægt, lavt tyngdepunkt, en ny og kraftigere, firecylindrede 2.4-liters motor og imponerende køreegenskaber.
 
Da Toyota introducerede sportsvognen GT86 tilbage i 2012 var lovprisningerne fra både bileksperter og entusiaster enorme. Toyota havde genopfundet den ægte og rendyrkede køreglæde med den baghjulstrukne sportscoupé. Nu er Toyota klar med en helt ny generation af den verdensroste sportsvogn, der føjer sig til den voksende portefølje af sportsmodeller under Toyotas Gazoo Racing motorsportsbrand, GR.
 
Navnet på baghjulstrækkeren skifter således fra GT86 til nu GR 86. Det står klart efter dagens verdenspremiere, der blev holdt online i fællesskab mellem TOYOTA GAZOO Racing og Subaru Corporation. GR 86 bliver den tredje globale model under Toyotas motorsportsbrand, hvor GR Supra kom først i 2019 efterfulgt af GR Yaris i 2020.
 
Den helt nye GR 86 arver hovedingredienser til en ekstra sjov køreoplevelse fra GT86, der på verdensplan er solgt i over 200.000 eksemplarer siden introduktionen i 2012 – heriblandt knap 100 i Danmark. GR 86 forventes med en vægt på blot 1.270 kg at blive den letteste fire-personers sportscoupé i klassen takket være en række vægtreducerende tiltag som fx aluminiumstag og -sidepaneler.
 
Ny kraftigere motor
Motormæssigt blæser der nye vinde, og den tidligere 2-liters sugemotor i forgængeren bliver i GR 86 erstattet af en helt ny og kraftigere, firecylindret, langsliggende 2.4-liters benzinmotor.
 
Mål og dimensioner er stort set identiske med første generation, og GR 86 fastholder dermed et ultra lavt tyngdepunkt, og det i forvejen stive karosseri er gjort 50 procent stivere, hvilket gør køreegenskaberne om muligt endnu skarpere.
 
Funktionelle aerodynamiske elementer som blandt andet de forreste luftkanaler og sidepaneler er udviklet på baggrund af de erfaringer, man har gjort sig fra modellens deltagelse i forskellige motorsportsløb, og er med til forventeligt at give klassens bedste stabilitet og køreegenskaber.
 
Den helt ny GR 86 vil blive introduceret flere steder i verden – herunder i Europa. Flere detaljer om bilens teknik og specifikationer følger senere på året.

Toyota GR 86 - foreløbige specifikationer*

Længde (mm)

4.265

Bredde (mm)

1.775

Højde (mm)

1,280 (1.310 inkl. Hajfinneantenne)

Akselafstand (mm)

2.575

Køreklar vægt (kg)

1.270

Motor

Langsliggende firecylindret Toyota D-4S direkte indsprøjtning og port-indsprøjtnings system

Volumen (l)

2,387

Drivlinje

Frontmotor, baghjulstræk

Affjedring

For

MacPherson ophæng

Bag

Double Wishbone

Bremser

For

Ventilerede skiver

Bag

Ventilerede skiver

Dæk (For/bag)

215/40 R18


* Europæiske specifikationer mangler stadig at blive endeligt bekræftet.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.