• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. marts 2021 - Aiways

Ny elbil kommer til Danmark

Den første Aiways model U5 kommer til salg i foråret.

Aiways U5 er en rummelig SUV-type elbil med god plads til fem personer, omfattende standardudstyr og en WLTP-rækkevidde på 410 kilometer. Aiways U5 er en rummelig SUV-type elbil med god plads til fem personer, omfattende standardudstyr og en WLTP-rækkevidde på 410 kilometer.

Aiways

 
Andersen Motors A/S bliver importør af Aiways og skal stå for salget i Danmark. Den første Aiways model U5 kommer til salg online i løbet af foråret. Danmark bliver dermed det femte land i Europa, hvor Aiways introduceres.  
 
Andersen Motors A/S har indgået aftale med elbil-producenten Aiways om import og salg af elbiler fra Aiways på det danske marked. Andersen Motors står i forvejen bag importen af Suzuki biler i Danmark. Den første Aiways på det danske marked bliver en mellemstor SUV med modelbetegnelsen U5.

Find din næste elbil her på bilpriser.dk
 
U5 er den første i rækken af elbiler fra Aiways. Der er tale om en stor, rummelig SUV-type elbil med omfattende komfort- og sikkerhedsudstyr som standard og en høj grad af kvalitetsoplevelse i kabinen. 
 
Med en rækkevidde på 410 kilometer efter WLTP-normen og mulighed for hurtigladning med op til 90 kW er Aiways U5 også anvendelig til langture.
 
Elbilerne fra Aiways skal primært sælges eller privatleases online fra siden www.aiways-danmark.dk, men det bliver også muligt at se og prøvekøre bilerne hos en halv snes forhandlere fordelt over det meste af Danmark. 
 
Andersen Motors har valgt at tilbyde online salg af Aiways kombineret med den personlige service hos en forhandler, hvor kunder får mulighed for testkørsel, rådgivning, mulighed for at give den brugte bil i bytte på en ny Aiways og efterfølgende servicering af bilen.
 
Bag Aiways U5 står en række europæiske og kinesiske specialister, der har udviklet en helt ny fleksibel platform til elbiler, der også kan anvendes til andre kommende Aiways modeller. Bilen bygges på en nyopført højteknologisk fabrik ved byen Shangrao i Kina. Aiways har desuden eget design- og udviklingscenter i Shanghai samt egen batterifabrik. 
 
Batteriet i U5 er på 63 kWh og opbygget som en sandwich-konstruktion unikt for Aiways med effektiv temperaturstyring, der øger rækkevidden og sikkerheden i tilfælde af en kollision.
 
Det europæiske hovedkontor ligger i München. Foreløbig er Aiways U5 introduceret i Tyskland, Holland, Belgien og Frankrig. Danmark er dermed det femte europæiske land i rækken, hvor Aiways kommer til salg. 
 
Priserne på Aiways U5 i Danmark offentliggøres om kort tid, men allerede nu er det muligt at tilmelde sig nyhedsinformation om Aiways på www.aiways-danmark.dk. 
 
I begyndelsen af april bliver det muligt at bestille prøvekørsler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.