• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. marts 2021 - Applus Bilsyn

Rekordmange vil købe grønt

Salget af el- og hybridbiler voksede markant i 2020.

Ifølge ny undersøgelse vil markant flere bilkøbere i år vælge en el- eller hybridbil. Ifølge ny undersøgelse vil markant flere bilkøbere i år vælge en el- eller hybridbil.

Applus Bilsyn
 
Salget af el- og hybridbiler voksede markant i 2020, hvor mere end hver femte ny bil solgt herhjemme var grøn, viser tal fra De Danske Bilimportører. Og meget tyder på, at der kommer endnu mere fart på salget i 2021.
 
Det fremgår af en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, som i forlængelse af bilsyn har fået 1.600 bilejere til at løfte sløret for deres bilkøbsplaner i år. 

Find din næste elbil på bilpriser.dk
 
Hver anden ønsker en grøn bil
35 procent eller godt hver tredje svarer, at de skal have ny bil i 2021. Af de kommende nybilskøbere oplyser 15 procent, at de er på udkig efter en elbil, mens 37 procent drømmer om en hybridbil i garagen. Diesel- og benzinbiler udgør henholdsvis 19 og 29 procent.
 
- Det passer umiddelbart meget godt med de stigningstakter, som vi ser hos bilkøberne i øjeblikket. For et år siden på det her tidspunkt var syv procent af de solgte personkøretøjer el- og hybridbiler, men i dette års første måneder udgør de grønne biler 21 procent af det samlede bilsalg. Mod slutningen af året ville det ikke overraske mig, hvis salget af grønne biler kommer helt op mod 35-40 procent, siger Mads Rørvig, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører. 
 
Det vækstende salg af plugin- og hybridbiler hænger sammen med politikernes vedvarende lave afgifter på grønne biler, flere ladestandere i byerne og langs motorvejene samt et voksende udbud af nye bilmodeller, forklarer Mads Rørvig. Særligt i 2021 er der sket ’en voldsom udvikling på bilmarkedet’. 
 
- Fabrikanterne tilbyder både SUV’s, stationcars og sedaner til familien, og bilerne falder hele tiden i pris. Det er noget, bilkøberne kan lide, og udviklingen tager kun til. Derfor forventer vi i de kommende to-tre år, at det stigende salg af el- og hybrid vokser yderligere, tilføjer han. 
 
Færre reparationer
Også i forhold til vedligeholdelse er der god grund til at købe en grøn bil, forklarer Applus bilsyn, der hvert år syner over 500.000 biler. 
 
- Mange af de reparationer, som er nødvendige på en brændstofbil, ser vi ikke på især elbiler, som er meget driftssikre og nemme at vedligeholde, fordi så lidt kan gå i stykker. Uden motor eller gearkasse kan vi tage reparationer af oliefilter, luftfilter, tændrør, kobling og andet ud af ligningen. Omkostninger til reparation og vedligeholdelse for elbiler er omkring 35 procent lavere end ved biler med forbrændingsmotor, siger Paul Christensen, chef for kvalitet og teknik hos Applus Bilsyn. 
 
De tre mest solgte el- og hybridbiler biler i øjeblikket er Ford Kuga, Peugeot 3008 og Volvo XC40, oplyser De Danske Bilimportører.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.