• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
8. marts 2021 - Porsche

Verdenspremiere fra Porsche

Porsche styrker elbilsoffensiven med ny variant af Taycan.

Taycan Cross Turismo kommer på markedet til sommer. Priserne starter ved 874.900 kr. Taycan Cross Turismo kommer på markedet til sommer. Priserne starter ved 874.900 kr.

Porsche
 
Ved en virtuel verdenspremiere har Porsche i dag præsenteret Taycan Cross Turismo for offentligheden. Med denne alsidige modelversion udvider sportsvognsproducenten produktporteføljen for mærkets første komplet eldrevne sportsvogne og fortsætter således kursen mod bæredygtig mobilitet.

Taycan Cross Turismo nyder ligesom sportslimousinen Taycan godt af en innovativ elektrisk drivlinje med 800 V-konstruktion. Den nye hightech-undervogn med firehjulstræk og adaptiv luftaffjedring leverer kompromisløs dynamik selv ved kørsel uden for de asfalterede veje. Med en lofthøjde, som er øget med op til 47 mm for bagsædepassagererne, og en bagagerumsvolumen på over 1.200 l bag den store bagklap er Cross Turismo en ægte allrounder.

”Med lanceringen af vores første komplet eldrevne sportsvogn i 2019 leverede vi et statement”, fortalte Oliver Blume, som er øverste chef hos Porsche AG, i forbindelse med verdenspremieren på den nye og endnu mere alsidige modelvariant. ”Vi opfatter os selv som pionerer inden for bæredygtig mobilitet: I 2025 vil hver anden udleverede bil være med elektrificeret drivlinje – komplet eldrevet eller som plug-in-hybrid. Allerede i 2020 havde hver tredje bil, der blev udleveret i Europa, en elektrificeret drivlinje. Elektrisk mobilitet er fremtiden. Med Taycan Cross Turismo tager vi endnu et stort skridt i den retning”.
 
Komplet Cross Turismo-program fra lanceringen 
Fra lanceringen tilbydes der fire varianter af Taycan Cross Turismo. Performance-batteri Plus med en samlet kapacitet på 93,4 kWh er standardudstyr. Modelprogrammet omfatter:

Taycan 4 Cross Turismo med op til 380 hk (280 kW), overboosteffekt med launch Control op til 476 hk (350 kW), acceleration fra 0-100 km/h på 5,1 sek., tophastighed 220 km/h, rækkevidde (WLTP) 389-456 km, 
Danske priser starter fra 874.900 kr. 

Taycan 4S Cross Turismo med op til 490 hk (360 kW), overboosteffekt med launch Control op til 571 hk (420 kW), acceleration fra 0-100 km/h på 4,1 sek., tophastighed 240 km/h, rækkevidde (WLTP) 388-452 km.
Danske priser starter fra 1.104.900 kr. 

Taycan Turbo Cross Turismo med op til 625 hk (460 kW), overboosteffekt med launch Control op til 680 hk (500 kW), acceleration fra 0-100 km/h på 3,3 sek., tophastighed 250 km/h, rækkevidde (WLTP) 395-452 km.
Danske priser starter fra 1.638.470 kr. 

Taycan Turbo S Cross Turismo med op til 625 hk (460 kW), overboosteffekt med launch Control op til 761 hk (560 kW), acceleration fra 0-100 km/h på 2,9 sek., tophastighed 250 km/h, rækkevidde (WLTP) 388-419 km.
Danske priser starter fra 2.056.257 kr. 

Hightech-undervogn med firehjulstræk og adaptiv luftaffjedring er standardudstyr på alle fire modeller. Offroad-pakken (ekstraudstyr) øger frihøjden med op til 30 mm. Det betyder, at Cross Turismo også kan klare krævende strækninger uden for fast vej. Køreprogrammet ”Gravel Mode”, som er standardudstyr, forbedrer præstationerne på dårlig vej.

Optisk minder Taycan Cross Turismo meget om konceptbilen Mission E Cross Turismo, som blev præsenteret på biludstillingen i Genève i 2028: Silhuetten kendetegnes af den bagud faldende taglinje, som Porsches designerne kalder ”Flyline”. Offroad-designelementerne omfatter blandt andet skærmforøgere, specifik underdel til front og bagende samt sidepanelerne. I kombination med Offroad Design-pakken har Cross Turismo specielle flaps på hjørnerne af den forreste og bageste stødfanger samt på enderne af panelerne. De giver bilen et markant look og beskytter desuden mod stenslag. 

Ny cykelholder til bagenden og elcykler fra Porsche
Specielt til Taycan Cross Turismo har Porsche udviklet en cykelholder til bilens bagende med plads til op til tre cykler, og den sætter nye standarder, hvad angår dimensioner og håndtering. Den kan anvendes universalt til forskellige hjultyper. En innovativ feature: Bagklappen kan også åbnes, når cykelholderen er læsset. Med eBike Sport og eBike Cross præsenterer Porsche samtidig to elcykler af høj kvalitet, der med tidløst design, stærke præstationer og bæredygtig teknologi passer perfekt sammen med Taycan Cross Turismo. 

Markedsintroduktion
Taycan Cross Turismo kommer på markedet til sommer. Priserne starter ved 874.900 kr.

Hightech-look til en hightech-bil 
Verdenspremieren på den nye Porsche Taycan Cross Turismo fandt sted i Hyperbowl-Studio på messeområdet i München. I dette spektakulære studio smelter film og virkelighed sammen: Den 40 m lange og 5,5 m høje LED-væg, som buer 270 grader, udgør i kombination med LED-loftet en skærm på 478 m2 med 70 millioner pixel. Verdenspremieren blev vist på https://newstv.porsche.com/en/ 
 
Der kan den altid findes.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.