• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
11. januar 2021 - De Danske Bilimportører

Godt år for varebilerne

Varebilerne har haft et rigtigt pænt 2020.

Varebilerne har haft et rigtigt pænt 2020 – særligt når nedlukningen i foråret tages med i betragtningen. Varebilerne har haft et rigtigt pænt 2020 – særligt når nedlukningen i foråret tages med i betragtningen.

De Danske Bilimportører

I december blev der indregistreret 3.658 nye varebiler, hvilket er en stigning på 29,7 procent i forhold til december 2019. Til gengæld gik både lastbilerne og busserne væsentligt tilbage.

Det høje varebilsalg i den forgangne måned tegner godt for det kommende år, men må retfærdigvis også ses i lyset af, at afgifterne på visse varebiler ændres fra og med d. 18. december. Over 80 procent af decembers nye varebiler blev således indregistreret før d. 18. december. Over hele det forgangne år gik varebilsalget 6,0 procent tilbage i forhold til 2019.

”Varebilerne har haft et rigtigt pænt 2020 – særligt når nedlukningen i foråret tages med i betragtningen. December var ingen undtagelse, og vi ser lyst på det fremtidige salg nu, hvor der tilmed er faldet ro om afgifterne,” udtaler adm. direktør for De Danske Bilimportører, Mads Rørvig.

Fra 2015 til 2019 oplevede vi et usædvanligt højt lastbilbilsalg, og det var ventet, at det ikke ville fortsætte på samme niveau i 2020. I 2020 blev der således indregistreret 3.728 nye lastbiler, hvilket er 25,8 procent færre end i 2019. I december alene kom der 239 nye lastbiler ud på de danske veje.

Om lastbilsalget siger Mads Rørvig:
”2020 var et meget rolig år for lastbilsalget. Vi kommer ikke udenom, at corona-krisen har dæmpet lastbilsalget yderligere. De seneste måneder har vi dog fulgt sidste års sæsontendens, hvilket er lovende for fremtiden.”

Busserne havde et svært 2020. Salget det forgangne år var næsten halveret i forhold til 2019. Corona-krisens påvirkning af rejsebranchen må regnes som en af de væsentligste årsager til nedgangen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.