• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. december 2020 - Volkswagen

Volkswagen klar med ID.4

Volkswagen åbner for bestillinger af den elektriske ID.4.

ID.4 er Volkswagens første 100 % elektriske SUV og forventes introduceret i Danmark til marts. ID.4 er Volkswagens første 100 % elektriske SUV og forventes introduceret i Danmark til marts.

Volkswagen

Volkswagen sætter strøm til klassen for kompakte SUV’er med introduktionen af den 100 % elektriske ID.4 SUV, der tilbydes i to udstyrsversioner: ID.4 1ST og ID.4 1ST Max. Begge versioner kommer med en 204 hk elmotor, et 77 kWh-batteri, et omfattende udstyrsniveau og priserne starter ved 374.995 kr.

Efter den succesfulde introduktion af ID.3 introducerer Volkswagen nu den nye ID.4, der er mærkets første 100 % elektriske SUV, og med den kører ID.-familien ind i verdens største segment: klassen for kompakte SUV’er. ID.4 byder på alle de egenskaber, som kunderne værdsætter ved en SUV kombineret med en elektrisk drivlinje. Det elegante og sportslige design inspirerer ved første øjekast. Det stilrene interiør emmer af high-tech og er exceptionelt rummeligt. Den elektriske drivlinje leverer en sublim kørekomfort og suveræn acceleration, og det store batteri integreret i gulvet garanterer et lavt tyngdepunkt til gavn for bilens køredynamiske egenskaber. ID.4 vil rykke ved standarden i klassen for kompakte SUV’er.

Den nye ID.4 er, ligesom ID.3, bygget på den nyudviklede MEB-platform til elbiler, der takket være konstruktionen giver et ekstraordinært rummeligt interiør og et stort bagagerum på 543 til 1.575 liter. Med til billedet af ID.4 som den første komplette elektriske SUV i kompaktklassen hører, at den kan udstyres med tagbøjler og laste op til 75 kg på taget og som ekstraudstyr tilbydes et elektrisk betjent anhængertræk, der gør ID.4 i stand til at trække op til 1.000 kg.

Stilrent, enkelt og exceptionel rummeligt interiør
Interiøret i ID.4 er futuristisk og minimalistisk og byder på farver og materialer, der opleves moderne og indbydende. Instrumentbordet er minimalistisk indrettet og betjenes intuitivt udelukkende via trykfølsomme betjeningspaneler, infotainmentanlæggets touchskærm eller ID.-stemmestyring. Visse versioner af ID.4 er udstyret med et head-up-display med augmented-reality-funktion, hvor displayets informationer projiceres op på frontruden og ser ud som om de kommer til syne 3-10 meter foran bilen. Navigationssystemet Discover Pro giver dig adgang til diverse online services via Volkswagen We Connect Start, mens avancerede IQ.Drive-assistentsystemer som Travel Assist gør ID.4 delvist selvkørende og kørslen mere komfortabel og sikker. Afhængig af udstyrsvariant er ID.4 udstyret med et progressivt styretøj og adaptiv undervogn, der giver en køreoplevelse i særklasse.

Først kommer der 2. Siden kommer der flere.
Ved introduktionen i Danmark til marts kan ID.4 i første omgang bestilles i to versioner, henholdsvis en ID.4 1ST og en ID.4 1ST Max, der begge er udstyret med et 77 kWh-batteri, hvilket giver en rækkevidde på mellem 508 og 522 km. Den baghjulstrukne ID.4 accelererer fra 0 til 100 km/t på 8,5 sek. og har en elektronisk begrænset topfart på 160 km/t. ID.4 1ST og ID.4 1ST Max kan lade med 125 kW, der gør det muligt at lade fra en batterikapacitet på 5% til 80% på kun 38 minutter, og du kan ”tanke” 100 km rækkevidde på blot 8 minutter.

ID.4 1ST koster 374.995 kr. og kommer med et omfangsrigt standardudstyr, der byder på 20” Drammen alufælge, 30 forskellige farver stemningslys, pedaler med Pause/Play-design, adaptiv fartpilot med køassistent, Køreprofilvalg, læderbeklædt multifunktionsrat med varme og touch-betjening, 2-zone klimaanlæg og navigationssystem Discover Pro med 10” touchskærm.

Topmodellen ID.4 1ST Max koster 439.995 kr. og byder på et væld af state-of-the-art teknologier som et head-up-display med augmented-reality-funktion, IQ.LIGHT LED-matrix-forlygter, LED-baglygter med 3D-effekt, Travel Assist og Navigation Discover Pro med 12” touchskærm og forudseende fartpilot. Ydermere er ID.4 1ST Max udstyret med adaptiv undervogn med køreprofilvalg, progressivt styretøj, 3-zone klimaanlæg, panoramatag og el-betjente ergoActive-forsæder med massage, der tilsammen giver kørekomforten en ny dimension og rykker ved standard i denne bilklasse.

I prisen på en ID.4 1ST og en ID.4 1ST Max er inkluderet et 5-års service- og reparationsabonnement. ID.4 1ST og ID.4 1STMax kommer i en begrænset serie, og når 1ST-versionerne er udsolgt åbnes der for salg af yderligere udstyrsvarianter.
Allerede nu mærker Volkswagen-forhandlerne en stor interesse for ID.4, og forventningerne til en 100 % elektrisk SUV i denne bilklasse er store. Direktør for Volkswagen personbiler, Mads Nør Lauvring, udtaler:

”ID.3’s succesfulde start i Danmark og titlen som Årets Bil i Danmark 2021 har givet det perfekte afsæt til introduktionen af næste skud på stammen af ID.-elbiler. Med ID.4 introducerer vi nu en model i et af de hurtigst voksende segmenter, og Volkswagen er samtidig det første mærke, der kan tilbyde bilkøberne en 100 % elektrisk SUV i denne klasse. ID.4 har priser, egenskaber og kvaliteter til at appellere til et bredt publikum, og vi har derfor store forventninger til modellen og vores muligheder for at sætte endnu mere fart på den grønne omstilling.”

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.