• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. september 2020 - Ford

Årets Varebil 2020

Ford Transit Custom er Årets Varebil i Danmark 2020.

Tom Maxmølris, Ford Danmarks Head of Commercial Vehicles (tv.), og Andreas Lang Hedegaard, juryformand for Årets Varebil 2020 (th.). Tom Maxmølris, Ford Danmarks Head of Commercial Vehicles (tv.), og Andreas Lang Hedegaard, juryformand for Årets Varebil 2020 (th.).

Ford


Fords storhittende varebil Transit Custom er Årets Varebil i Danmark 2020. Den stod klart øverst på sejrsskamlen, da prisuddelingen arrangeret af Danske Motorjournalister for nyligt fandt sted på FDM Sjællandsringen.

Transit Custom blev kronet som en klokkeklar vinder blandt 6 kandidater. Den opnåede i alt 74 point med hele 18 point ned til andenpladsen.

En klar vinder med mange fordele
Juryen bestående af 8 danske motorjournalister har især lagt vægt på Transit Customs avancerede hybridvariant Transit Custom Plug-in Hybrid, der kommer både erhvervsdrivende kunder og samfundet til gode.

”Transit Custom er den rette vinder af Årets Varebil 2020, fordi dens Plug-in Hybrid-variant ganske enkelt repræsenterer den bedste løsning og er et grønnere alternativ til de gængse varebiler,” udtaler juryformand Andreas Lang Hedegaard, der også er næstformand i foreningen Danske Motorjournalister og redaktør på Biltorvet.

Han uddyber: ”Ford har med Transit Custom Plug-in Hybrid ikke valgt den lette løsning, men den rette løsning – en løsning, der tager hensyn til kunden, da den har hybridteknologi, som hverken går på kompromis med pladsen, lasteevnen, indretningen eller ladetiden.

Allervigtigst er dog, at Transit Custom Plug-in Hybrid også er et alternativ med lav CO2-udledning, der tager samfundets miljømæssige udfordringer alvorligt. Den virker relativt dyr i pris, men det hentes ind igen over hele varebilens levetid.”

Tom Maxmølris, Ford Danmarks Head of Commercial Vehicles, glæder sig over prisen og tilføjer: ”Vi er enormt stolte over titlen som Årets Varebil i Danmark 2020. Vi har i hvert led af vores organisation knoklet for at gøre Transit Custom til den bedste varebil i vores modelprogram nogensinde, og det er Transit Custom Plug-in Hybrid beviset på. Den reducerer både udledningen og totalomkostningerne uden at give afkald på de praktiske egenskaber, den er verdenskendt for. Fortjenesten går til vores kundefokuserede produktudvikling og ikke mindst vores altid servicemindede Transit Erhvervscentre, som vi har et tæt samarbejde med.”

Transit Customs titel som Årets Varebil i Danmark 2020 følger i kølvandet på dens samlede sejr ved International Van of the Year 2020. Her var det hele Transit Customs hybridlinje (inklusive Transit Custom EcoBlue Hybrid), der blev udpeget som vinder, mens Ford Ranger også vandt International Pick-up Award 2020.

Fords varebiler stadig førende i både Danmark og Europa
Transit-linjens omfattende modelprogram sørger for, at Ford stadig er det førende varebilsmærke i både Danmark og Europa. 

Sidste år var Fords varebiler for femte år i streg klasseledende i Europa. Samtidig ligger Fords danske markedsandel på varebiler i første halvår af 2020 på hele 24,5 procent – en stigning på over 4 procent sammenlignet med samme periode sidste år. Fords varebilsprogram har dermed været førende i Danmark de seneste 6 år og er det fortsat for syvende år i streg.

Pointfordeling blandt kandidaterne
1) Ford Transit Custom Plug-in Hybrid – 74 point
2) Volkswagen Transporter T6.1 – 56 point
3) Nisan NV300 – 32 point
4) Toyota Proace City – 29 point
5) Renault Master Z.E – 23 point
6) Opel Movano – 11 point

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.