• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. juli 2020 - Applus Bilsyn

Bilferie er mest sikkert

Virolog: Bilferie er den mest sikre rejseform lige nu.

Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus. Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus.

Applus Bilsyn

Risikoen for at blive smittet med corona er mindst på kør selv-ferie og stigende i fly, bus og tog, forklarer virolog og professor, Søren Riis Paludan, Aarhus Universitet. Se hvilke forholdsregler man bør tage på ferien.

Tæt på hver anden bilejer tager på kør selv-ferie i de kommende uger, viser data fra en ny undersøgelse fra Applus Bilsyn, der har spurgt 1.825 bilejere, om de skal på bilferie.

Og set i forhold til risikoen for at blive covid-19-smittet, hvilket naturligt optager mange rejsende lige nu, er netop bilferien den mest hensigtsmæssige rejseform.

Sikrere end tog, bus og fly

Det vurderer virolog og professor ved Aarhus Universitet, Søren Riis Paludan.

- Ja. Risikoen for at blive smittet med covid-19 er mindre på bilferie end ved offentlig transport, det vil sige tog, fly eller bus.

- Kører man afsted i bilen alene med sin familie på vej til en alpehytte i Østrig, så opholder man sig i længere tid i et mindre udsat rejserum. Risikoen for smitte er størst der, hvor man har en større trædeflade med andre, nye mennesker, siger Søren Riis Paludan.

Tag en test ved hjemkomst

Ifølge Søren Riis Paludan bør man rejse derhen, hvor man er tryg. Det er vigtigt ikke at opholde sig i større forsamlinger. Og så skal man tage enkle forholdsregler som social distance samt benytte håndsprit og eventuelt mundbind til visse dele af rejsen, hvis man alligevel ender i en situation med mange mennesker.

- Når man kommer hjem, kan man altid tage en test, som er et nyt værktøj tilgængelig for alle. Er testen positiv, bør man informere sin familie og omgangskreds. Ellers skal man jo huske at nyde ferien. Og ikke have så mange regler, at det ødelægger oplevelsen, lyder rådene fra Søren Riis Paludan.

Få styr på bilen og dens udstyr

Fra coronaforholdsregler til forholdsregler som giver en driftssikker bil på ferien. Hos Applus Bilsyn, der i disse dage rådgiver mange bilejere om at gøre bilen klar til sommeren, lyder rådene til en mekanisk set sikker bilferie således:

Gennemgå grundlæggende ting på bilen såsom olie, dæk og lygter og få gerne en professionel til at tjekke bremser, filtre, aircondition og elektriske installationer. Husk miljømærker hvis turen går Tyskland samt obligatoriske sikkerhedsveste til bilens passagerer og en advarselstrekant.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.