• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
30. juni 2020 - FDM

Bliv klogere på nyt billån

Grønne billån kan spare bilister for tusindvis af kroner.

Flere banker tilbyder nu såkaldte grønne billån skræddersyet til el- og plugin-hybridbiler, viser en undersøgelse, FDM har foretaget. (Foto: FDM) Flere banker tilbyder nu såkaldte grønne billån skræddersyet til el- og plugin-hybridbiler, viser en undersøgelse, FDM har foretaget. (Foto: FDM)

FDM

En ny type billån til el- og plugin-hybridbiler kan spare bilisterne for tusindvis af kroner, viser undersøgelse, FDM har lavet. Det er dog stadig vigtigt at læse det med småt.

En ny type grønne billån spirer blandt landets låneudbydere. Flere udbydere af billån har indført særlige lån målrettet elbiler og i flere tilfælde også plugin-hybrider. Det viser en undersøgelse, FDM har foretaget blandt 12 større og mindre banker.
 
Her svarer to af bankerne, at de allerede i dag har lån målrettet rene elbiler, mens fire andre banker har skræddersyet lån til el- og plugin-hybridbiler. Af de øvrige seks banker svarer flere, at de har grønne billån på vej.
 
Lånene med den grønne profil markedsføres typisk til en lavere rente og ÅOP og hedder alt fra ’elbillån’ til ’miljøbillån’ og ’grønt billån’. Og går man i overvejelser om at købe en el- eller plugin-hybridbil, kan det godt betale sig at undersøge det grønne lånemarked. Blandt de banker, der udbyder både grønne og almindelige billån, kan der nemlig være flere tusinde kroner at spare ved at låne til en elbil fremfor en benzinbil.
 
Undersøgelsen viser, at jo dyrere bilen er, desto større er besparelsen ofte på de grønne lån. Eksempelvis kan man over fem år spare 11.000 kroner på et lån til en elbil til 250.000 kroner i forhold til en almindelig benzin- eller dieselbil til samme pris. Køber man en elbil til 400.000 kroner, kan besparelsen være over 17.000 kroner i forhold til at låne til en benzin- eller dieselbil i samme prisklasse. Det er vel at mærke for billån i den samme bank.
 
”De nye grønne billån kan være med til at hjælpe den grønne omstilling på vej. Derfor er FDM positiv over for, at forbrugerne får flere valgmuligheder, og at stadig flere pengeinstitutter tilbyder særlige billige billån til el- og plugin-hybridbiler. De billigere lån er tiltrængt, da nye teknologier ofte er dyrere,” siger forbrugerøkonom hos FDM Ilyas Dogru, der står bag undersøgelsen. 
 
Det er ikke kun lånene til el- og plugin-hybridbiler, der er billigere. Også udbetalingen kan være lavere, viser undersøgelsen. I nogle tilfælde kan man nøjes med en udbetaling på 10 procent mod normalt 20 procent. Det betyder, at man ikke skal lægge så mange penge på én gang.
 
”Bilkøb er blandt husstandens største investeringer. Her kan de såkaldte grønne billån være med til at gøre det mere attraktivt at skifte til el- eller plugin-hybridbil. Der er ingen tvivl om, at vi i de kommende år vil se langt flere låneudbydere have grønne lån på hylderne,” siger Ilyas Dogru, og tilføjer:
 
”Bare fordi et billån kaldes grønt, er det dog ikke nødvendigvis det billigste. Der kan også være forskel på lånebetingelserne fra bank til bank. Derfor skal man huske at læse det med småt og gerne indhente flere lånetilbud.”

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.