• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. februar 2020 - Ford

Løber om hjørner for dig

Fords nye sikkerhedsteknologi løber om hjørner for dig.

Local Hazard Information vil i løbet af 2020 blive introduceret i hele 80 procent af Fords personbiler. Local Hazard Information vil i løbet af 2020 blive introduceret i hele 80 procent af Fords personbiler.

Ford

I trafikken er det ofte en fordel at kunne se, hvad vejbanen længere fremme og rundt om hjørnet byder på. Det kan nu lade sig gøre med Fords nye sikkerhedsteknologi, der introduceres i den nye Ford Puma.

Funktionen hedder Local Hazard Information (LHI) og advarer føreren om potentielle risici og forhold i vejbanen forude, som man skal være opmærksom på, eksempelvis rundt i et sving. Den nye sikkerhedsteknologi er baseret på cloud-lagret kommunikation mellem samtlige tilkoblede biler – uanset bilmærke – og udgør dermed et vigtigt skridt i at højne trafiksikkerheden.

Den nye Puma får som den første Ford-model den nye sikkerhedsteknologi som standard. Advarselssystemet modtager informationer om lokale hændelser og farer direkte via bilens indbyggede FordPass Connect-modem (standardudstyr), selv når hændelsen endnu ikke er synlig for føreren.

”Det der gør Local Hazard Information til noget særligt, er, at systemet består af alle de biler, der er koblet op til dets cloud-teknologi. Der er derfor intet behov for tredjepartssystemer, hvilket gør det til et stort sikkerhedsmæssigt skridt fremad. Advarselsnotifikationerne vil tilmed være helt specifikke og relevante for netop din rute,” forklarer Joerg Beyer, direktør for produktudvikling hos Ford Europa.

Notifikationerne leveres uafhængigt af navigationssystemet og er baseret på løbende opdaterede informationer fra HERE Technologies, som får data fra både lokale myndigheder og andre biler, der er koblet op til cloud-systemet.

Notifikationerne leveres direkte i Pumas instrumentering og tæller bl.a. advarsler om vejarbejde, nødstedte køretøjer og dyr eller fodgængere på vejbanen. Notifikationerne kan også give besked, hvis en forankørende bils airbag netop er blevet udløst. Jo flere biler der er koblet op til cloud-netværket, desto mere effektivt er systemet.

Local Hazard Information vil i løbet af 2020 blive introduceret i hele 80 procent af Fords personbiler.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.