• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. januar 2020 - Toyota

Toyota Corolla i finalen

Den nye Toyota Corolla er en af Europas bedste biler.

De øvrige kandidater i finalen er BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio og Tesla Model 3. De øvrige kandidater i finalen er BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio og Tesla Model 3.

Toyota

Den nye Toyota Corolla er en af Europas bedste nye biler – måske endda den bedste. Sådan lyder konklusionen fra de 60 jurymedlemmer fra i alt 23 lande – heriblandt danske Søren W. Rasmussen fra FDM Motor – der har stemt Corolla i finalen til kåringen af Årets Bil i Europa 2020. Dermed er det omfattende kandidatfelt skåret ned fra 35 til kun syv. Vinderen kåres til marts 2020.

Når Årets Bil i Europa 2020 skal kåres til marts næste år, er den legendariske bilmodel, Toyota Corolla, blandt de syv finalister i kampen om Car of the Year 2020. Dermed kandiderer den nyeste udgave af verdens mest populære bilmodel altså til at blive kåret som den bedste nye bil i Europa her 53 år efter, at første generation Corolla blev introduceret.

I alt 60 motorjournalister fra 23 lande i Europa – heriblandt FDM Motors biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen – har udvalgt syv blandt hele 35 kandidater til den store finale. Og et af valgene faldt altså på Toyotas populære bil, der blev introduceret i april i år.

Nogle af de styrker, der er blevet fremhævet ved den nye Toyota Corolla, er bl.a. bilens gode køreegenskaber udtrykt gennem et lavt tyngdepunkt, den faste affjedring og meget præcise styring. Derudover fremhæver flere også den nyeste og fjerde generation hybridteknologi, der kan fås i to forskellige udgaver til Corolla – nemlig med en 1.8-liters hybridmotor med 122 hestekræfter og med en kraftigere 2.0-liters hybridmotor med 180 hestekræfter.

Innovativt udstyr

Endelig er det også blevet positivt bemærket, at den nye Corolla kommer med flere innovative løsninger som fx trådløs opladning af smartphone, 10” farvedisplay direkte i forruden, LED-matrix forlygter, der gør, at man kan køre med fjernlyset tændt, uden det blænder med- og modkørende, intelligent parkeringsassistent, som automatisk parkerer bilen, og ikke mindst sikkerhedspakken Toyota Safety Sense med automatisk nødbremse, der sørger for, at bilen i nødsituationer selv bremser ned for både biler og fodgængere selv i mørke og for cyklister i dagslys.

Her i landet har den nye Corolla taget danskerne med storm. Faktisk ligger Corolla på førstepladsen som den bedst sælgende model i sin klasse siden introduktionen i april, når man udelukkende ser på privatmarkedet. Samlet set er der på kun lidt over et halvt år solgt over 2.300 Corolla’er i Danmark, og modellen, der er verdens bedst sælgende bilmodel med over 45 mio. solgte biler, syner med finalepladsen til Årets Bil i Europa 2020 stærkere end nogensinde.

De øvrige kandidater i finalen er BMW 1-serie, Ford Puma, Peugeot 208, Porsche Taycan, Renault Clio og Tesla Model 3.

Den 60 mand store jury har nu nogle måneder til at afgøre, hvem der skal løbe med titlen som Årets Bil i Europa 2020. Vinderen offentliggøres nemlig først til marts næste år i forbindelse med den internationale biludstilling i Geneve i Schweiz.

Toyota har vundet Årets Bil i Europa to gange tidligere. Det skete med titlen Årets Bil i Europa 2000 med første generation af Toyota Yaris og Årets Bil i Europa 2005 med hybridbilen Toyota Prius.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.