• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
18. december 2019 - Mazda

Gyldent rat til Mazda CX-30

Mazda CX-30 har vundet det gyldne rat 2019.

Den nye Mazda CX-30 havde verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve tidligere på året og blev introduceret i Danmark i september. Den nye Mazda CX-30 havde verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve tidligere på året og blev introduceret i Danmark i september.

Mazda

Mazda CX-30 har vundet det gyldne rat 2019 i kategorien SUV/crossover op til 4,4 m længde. Det gyldne rat, eller som det hedder på tysk “Das Goldene Lenkrad”, uddeles i år for 43. gang af avisen Bild am Sonntag og bilbladet Auto Bild.

Det foregår på den måde, at læserne af de to tyske publikationer vælger deres favoritter i syv forskellige kategorier. De tre biler i hver kategori, der har fået flest stemmer, testes herefter af en jury bestående af 14 racerkørere og bileksperter. Her blev Mazda CX-30 foretrukket frem for Volkswagen T-Cross og Range Rover Evoque.

Det gyldne rat blev overrakt til præsidenten for Mazda Motor Europe, Yasuhiro Aoyama, ved en ceremoni i Berlin. Det er Mazda’s femte gyldne rat, idet Mazda 323 vandt i 1985 og 1989 efterfulgt af Mazda 626 i 1992 og Mazda2 i 2014.

Aoyama var begejstret ved overrækkelsen og udtalte i den forbindelse: "Jeg er meget stolt over at modtage denne ekstraordinære pris for den nye Mazda CX-30 på denne aften i Berlin. Den viser, at vi er på rette vej med vores fokus på design, teknisk innovation og harmonien mellem føreren og bilen".

Den nye Mazda CX-30 havde verdenspremiere på den internationale biludstilling i Geneve tidligere på året og blev introduceret i Danmark i september. Størrelsesmæssigt placerer den sig mellem Mazda CX-3 og CX-5, hvilket både gør den let at håndtere i byen og rummelig samt praktisk i daglig brug. Mazda CX-30 er udover at være veldesignet og velkørende også meget veludstyret og kan fås med den nye og revolutionerende Skyactiv-X-motor.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.