• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
3. december 2019 - FDM

Populær elbil er Årets Bil

Tesla Model 3 kører med titlen Årets Bil i Danmark 2020.

Her ses formand for Danske Motorjournalister Karsten Meyland Lemche til venstre og Tesla chef i Danmark Kim Jensen. (Foto/FDM) Her ses formand for Danske Motorjournalister Karsten Meyland Lemche til venstre og Tesla chef i Danmark Kim Jensen. (Foto/FDM)

FDM

Tesla Model 3 kører med titlen Årets Bil i Danmark 2020. Det er første gang, at en rent elektrisk bil vinder den vigtige danske titel. En naturlig vinder, mener FDMs biltekniske redaktør.

Den amerikanske elbil vandt en rimelig sikker sejr i den årlige danske bilkonkurrence.
 
Dermed er det første gang i kåringens 52-årige historie, at en decideret amerikansk bil vinder. Og første gang at det sker for en ren elbil.
 
Eneste gang at Årets Bil i Danmark har været elektrisk, var da opladningshybriden Opel Ampera i 2012 løb med titlen. Den blev dog salgsmæssige en fuser, da den åbenlyst var forud for sin tid.
 
I alt fem biler var med i finalen, hvor Tesla Model 3 slog en anden ’danskerfavorit’, Peugeot 208, i finaleopløbet. Den helt nye udgave af den franske minibil fås både med benzin- og dieselmotor samt som ren elbil, men det var ikke nok til at den kunne hamle op med Tesla Model 3.
 
”Det er dejligt at se, at den grønne omstilling har fået fat i Åres Bil i Danmark. Årets vinderbil er en elbil, mens nummer to også fås i en ren eludgave, og feltets nummer tre fås som plug-in hybrid,” siger FDMs biltekniske redaktør, Søren W. Rasmussen, og tilføjer:
 
”Tesla Model 3 er en naturlig vinder af Årets Bil i Danmark 2020. Det er en elbil, der på mange måder har revolutioneret bilverden, hvor Tesla har formået at lave en sjov og veludstyret elbil med lang rækkevidde, gode køreegenskaber og høj sikkerhed, som vi kender det fra Tesla.”
 
Det er anden gang på bare to dage, at Tesla Model 3 opnår en flot kåring. Tirsdag blev den kåret som Årets Bil i Norge. Derudover er Tesla Model 3 også blandt de syv biler, der er gået i finalen til den europæiske Car of the Year 2020.
 
Årets Bil i Danmark kåres af foreningen Danske Motorjournalister.
 
Tesla Model fås fra 370.000 kroner. Siden den kom på det danske marked i februar, er der foreløbig solgt 1.800 biler, hvilket gør den til langt mest solgte elbil i Danmark i år.

Så mange point fik bilerne:
1. Tesla Model 3: 166 point
2. Peugeot 208: 131 point
3. BMW 3-serie: 116 point
4. Kia Xceed: 105 point
5. BMW 1-serie: 82 point

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.