• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. oktober 2019 - Volkswagen

Den nye California 6.1

California 6.1 introduceres i Danmark til november.

 California 6.1 introduceres i Danmark til november. California 6.1 introduceres i Danmark til november.

Volkswagen

Det er den foretrukne autocamper for globetrotters over hele verden, og den ikoniske California har rundet 175.000 solgte siden introduktionen af den første generation i 1988. Baseret på sjette generation af Transporter kommer den nye California 6.1 med en både teknisk og visuelt omfattende opdatering.

De første fotos af California 6.1 viser topmodellen Ocean, og et af de iøjnefaldende træk ved den er det nye frontdesign, hvor den øverste del af det forkromede kølergitter danner en enkelt enhed med de nye LED-kørelys, og herunder er der yderligere et stort luftindtag, der giver køling til de effektive TDI-motorer. På California Ocean 6.1 pryder en kromstrimmel også den nye kofanger, og med de stilfulde kromelementer adskiller Ocean sig fra Coast-versionen. På begge versioner forstærker det skarpere design visuelt bredden på California 6.1, og får alle versioner af autocamperen til at se endnu dynamisk og eksklusiv ud.

Brugbar dag til dag som en MPV, har California altid imponeret med sine gennemtænkte detaljer, og det gælder især for Coast og Ocean-modellerne, der kommer med en kompakt køkkenenhed. Denne er nu blevet forbedret og udstyret med nye detaljer såsom et ekstra dobbelt USB-stik, nye aluminiumsgreb på alle døre og en tryknap-funktion for at åbne køkkenoverfladen (vask, komfur, køleskab).

Skodderne i det bageste skab er blevet erstattet af nydesignede skydedøre med aluminiumsgreb, der har samme design som på skabslågerne i køkkenenheden. Skabenes dekorelementer i trælook er nydesignet og kommer enten med den lysere Bright Oak eller mørkere Graphite Grey, og sæderne er tilpasset de nye dekorelementer og kommer med et nyt mørkere Palladium Gray sædebetræk.

Du sover bedre end nogensinde i California. Sengene er optimeret og byder nu på endnu mere komfort, da den øverste seng nu er udstyret med fjedrer i bunden. Samtidig er der indbygget mere fleksibilitet i interiøret, da det dobbelte bænkbagsæde, der kan foldes ud og laves til en seng, nu har fået en ekstra indstilling, så man kan få en hyggelig lounge til både læsning og afslapning.

Nye mørkere grå lærredssider på pop-up-taget lukker mere effektivt af mod for meget indgående lys, når du ligger i den øverste seng, der er integreret i taget. At vågne op i Californias øverste seng er gjort endnu mere behageligt med en ny solopgangsfunktion, der via en række LED-lys integreret i taget kan skrue langsomt op for lyset til den ønskede lysstyrke over en brugerdefineret tidsperiode.

Solopgangsfunktionen styres - ligesom alle de vigtigste camper-indstillinger i Californien 6.1 - via det nyudviklede kontrolpanel i hovedkonsollen. Det tidligere anvendte monokrome display er nu erstattet af en stor berøringsskærm i fuld farve med betydeligt flere funktioner. Du kan få adgang til alle mulige oplysninger via kontrolpanelet, og adskillige funktioner kontrolleres og styres herfra: 'Camping' (tilstand), 'Køleskab', 'Lys' og 'Indstillinger' af systemet.

I Californien Ocean 6.1 styres pop-up-taget, der på denne version har elektrohydraulisk hæve-sænke-mekanisme som standard, ligeledes via menuen 'Pop-up Roof' i kontrolpanelet. En ny praktisk feature er 'Niveau' -funktionen, hvor en niveauindikator viser de langsgående og tværgående vinkler, når California parkeres på campingpladsens ujævne underlag. Denne funktion gør det nemmere at få stillet bilen, så den står vater.

Bag rattet af California 6.1 vil man opleve en helt nydesignet førerplads, der har et mere personbilslignende layout og er up-to-date, hvad angår digitalisering og connectivity. Som ekstraudstyr tilbydes den digitale instrumentering Digital Cockpit og to nye MIB3-navigationssystemer henholdsvis Discover Media (8” touchskærm) og Discover Pro (9,2” touchskærm ).

Den vigtigste nye funktion i disse navigationssystemer er det integrerede eSIM-kort, der giver adgang til Volkswagen We og dermed til adskillige onlinefunktioner og -tjenester. Ud over dette leverer MIB3-systemerne funktioner såsom integration af Apple Music og TIDAL-streamingtjenester og trådløs App Connect. Takket være denne nye version af App Connect kan iPhone-apps som mediebiblioteket og Google Maps for første gang integreres trådløst i infotainmentsystemet via Bluetooth.

Den vigtigste tekniske ændring med hensyn til køreoplevelsen i California T6.1 er skiftet fra hydraulisk til elektromekanisk servostyring. Resultatet af det er, at California nu har et styretøj, der kan kontrolleres aktivt og som kan kombineres med talrige nye førerassistentsystemer. Det udvidede udvalg af systemer omfatter Lane Assist, Park Assist, en sidebeskyttelsesfunktion (advarer om forhindringer ved manøvrering) og Trailer Assist (forenkler manøvrering med en trailer). California er også standardudstyret med Sidevindsassistent, der automatisk stabiliserer autocamperen ved kørsel i kraftig vind.

Volkswagen Erhvervsbiler har også opdateret udvalget af drivlinjer. California 6.1 er i standardversionen forhjulstrukket, men den kan også leveres med 4MOTION-firehjulstræk, og den introduceres med et udvalg af yderst effektive 2-liters turbodieselmotorer (2.0 TDI), der alle opfylder Euro 6d Temp Evap-emissionstandarden.

Den nye California 6.1 byder på mange nye intelligente funktioner, men den forbliver samtidig tro med det originale koncept og alle de smarte detaljer, der gør denne autocamper så praktisk og dermed i sidste ende ikonisk - såsom den enkle løse med campingbordet integreret i skydedøren og campingstole stuvet ind i bagklappen.

California 6.1 introduceres i Danmark til november.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.