• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
12. maj 2019 - FDM

Spar penge på dit billån

Du kan spare over 100.000 kroner på dit billån.

Skal man have ny bil, bør man ikke kun bruge tid på at finde den rigtige bil, men også det rigtige lån. Skal man have ny bil, bør man ikke kun bruge tid på at finde den rigtige bil, men også det rigtige lån.

FDM

Der kan være over 100.000 kroner at spare ved at vælge det billigste billån frem for det dyreste. Det viser ny undersøgelse, FDM har lavet. Med lidt hjemmearbejde sparer man nemt mange tusinde kroner.

Det er ikke kun bilen og prisen, der at værd at undersøge grundigt, når man skal købe ny bil. Også finansieringen er værd at bruge tid på. På en ny bil til 360.000 kroner kan der nemlig være over 100.000 kroner at spare alt efter, hvilket lån man i sidste ende vælger. Det viser en ny undersøgelse af billån, FDM har lavet.
 
FDM har indhentet lånetilbud fra 15 banker og bilforhandlere på to biler til henholdsvis 180.000 og 360.000 kroner. Begge lån med en løbetid på syv år. Resultatet viser med al tydelighed, hvorfor det er vigtigt ikke kun at se på ekstraudstyr, men også på renter og ÅOP. På et lån til en bil til 180.000 kroner kan man nemlig spare 59.488 kroner, mens der i undersøgelsen var 101.767 kroners forskel på det dyreste og billigste lån til en bil til 360.000 kroner.
 
”Forbrugerne er ved at være gode til at forhandle om prisen på biler. Men når det kommer til billånet, bliver vi dovne eller usikre, og det kan hurtig koste os dyrt. For hvem vil ikke hellere spare 50.000 kroner på sit billån end forhandle sig til et par ekstra måtter,” spørge FDMs forbrugerøkonom Ilyas Dogru.
 
FDM har i undersøgelsen indhentet lånetilbud til tre forskellige profiler: en familie i ejerbolig med stor friværdi, en familie i ejerbolig uden friværdi og en single i lejebolig. Ikke overraskende er det billigst at låne, hvis man har friværdi. Men selv da, er der mange penge at spare ved at vælge det rigtige lån.
 
”Undersøgelsen viser endnu en gang, at det er dyrt at være fattig. Det positive er, at med lidt hjemmearbejde er det faktisk stadig muligt at spare mange penge på sit billån. Eksempelvis kunne en forhandler give en single samme lån 12.000 kroner billigere end i banken,” siger Ilyas Dogru og tilføjer:
 
”Konklusionen er, at uanset om lånet er stort eller lille, og hvor solid ens økonomi er, så er der altid penge at spare ved at se sig for.”
 
Sådan finder du det gode billån:
 •    Sig aldrig ja til det første det bedste lånetilbud, men indhent flere. Så har du også noget at forhandle ud fra. I banken kan du forhandle rente. Hos forhandleren kan du især presse etableringsomkostningerne

•    Husk, at selvom du er glad for din bank, kan du ofte låne billigere andre steder

•    Brug gerne sammenligningsportaler som pengepriser.dk til at researche lånetilbud

•    Undersøg, hvad lånets ÅOP (årlige omkostninger i procenter) er. ÅOP angiver, hvad lånet koster inkl. alle renter, gebyrer og andre omkostninger

•    Har to lån med samme ÅOP, koster de det samme. Tag derfor det med de højeste renter. Dem kan du nemlig trække fra i skat

•    Gå efter så kort en løbetid, som din økonomi tillader. Så sparer du renter og undgår, at du skylder mere, end bilen er værd, når den sælges igen

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.