• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. april 2019 - Applus Bilsyn

2 ud af 3 skifter dæk i april

Hundredtusinder af bilejere får sommerdæk på i april.

April er ikke bare spirende forår - det er også ensbetydende med hjulskifte på bilen. Se her hvad du ellers bør tjekke på bilen. April er ikke bare spirende forår - det er også ensbetydende med hjulskifte på bilen. Se her hvad du ellers bør tjekke på bilen.

Applus Bilsyn

To ud af tre bilister – eller 1.700.000 bilister - af Danmarks ca. 2,6 mio. bilejere skifter nemlig til sommerdæk i april. Knap 200.000 venter til maj, mens omtrent dobbelt så mange ordnede paragrafferne i marts.

Det oplyser Applus Bilsyn, der har foretaget en undersøgelse blandt 2.936 bilister.

Tjek selv bilen efter
- Vinteren er overstået, og bilisterne bruger de kommende helligdage og weekender til at skifte sommerdæk. Det er klogt: Vinterdæk er dyre, og det handler om at spare på dem. Samtidig viser tests, at sommerdæk bremser hurtigere end vinterdæk på tør vej og altså lunere vejr, hvilket vi får mere af i den kommende tid, siger teknisk chef hos Applus Bilsyn, Lars Kiholm.

Rigtig mange vælger selv at finde krydsnøgle og donkraft frem. Er man allerede i gør det selv-tøjet, er det en god idé at tjekke en række ekstra ting på bilen.

- Man kan selv kontrollere dækkenes slidbane, der skal være mindst 1,6 mm. For at undgå rust bør man vaske bilen samt kontrollere og evt. påfylde olie, køle- og bremsevæske. Bilens instruktionsbog viser hvordan. Vask desuden bilen og giv den en voksbehandling, der forstærker lakken og udglatter ridser, siger Lars Kiholm.

- Vil man vide mere om bilens forfatning, udfærdiger vi en TilstandsAttest i forbindelse med syn. Her gennemgår vi hele bilen og sørger for, at den er kontrolleret for rust og klar til foråret.

Fakta: 3 forårstips til bilen

1. Få en bilkyndig til at kontrollere pærer, lys, blinklys, batteri, bremser og sikringer på bilen. Det er ikke så nemt, som det lyder.
2. Få også en professionel til at teste dit aircon- og kølesystem, så indetemperaturen ikke bliver for høj til sommer.
3. Skift bremsevæske, olier og vand og vær sikker på, at din bil er smurt og enkelte dele ikke brænder sammen.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.