• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
16. marts 2019 - BMW

BMW på Genève Motor Show

BMW Group's modelprogram af elektrificerede biler.

BMW Group's modelprogram af elektrificerede biler, marts 2019. BMW Group's modelprogram af elektrificerede biler, marts 2019.

BMW

BMW standen på årets biludstilling i Genève bød på verdenspremiere på den helt nye BMW 330e Sedan, BMW X3 xDrive30e, BMW X5 xDrive45e samt BMW 745e.

Derudover var der premiere på opgraderede batterier med endnu længere rækkevidde på BMW 225xe Active Tourer og BMW 530e Sedan, der nu også fås med BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

BMW har officielt meldt ud, at der inden for en kort årrække vil være et tilbud til alle typer forbrugere inden for alle segmenter. Der vil blive tilbudt både benzin-/dieselmotorer, men også hybrid- og elmotorer inden for hver modelrække.

Første bud på dette er BMW X3. Fra december måned tilbydes bilen i en plug-in-hybrid version: BMW X3 xDrive30e, der får en rækkevidde på ren el på 50 km, forbrug ved blandet kørsel på 41,7 km/l og en CO2-udledning på 56 g/km. Firehjulstrækkeren med de sportslige køreegenskaber har en firecylindret benzinmotor og en elmotor med en samlet ydelse på 252 hk, som med XtraBoost midlertidigt kan øges med 41 hk. Bilen går fra 0-100 km/t på 6,5 sekunder.

BMW X3 som ren elbil – BMW iX3 – lanceres i 2020 og får en rækkevidde på mere end 400 km.

BMW 330e Sedan, der lanceres i juli måned, får en rækkevidde på ren el på 60 km, forbrug ved blandet kørsel på 58,8 km/l og en CO2-udledning på 39 g/km. Sportssedanen har en samlet ydelse på 252 hk med mulighed for at øge ydelsen midlertidigt med ekstra 41 hk ved brug af standardfunktionen XtraBoost. Bilen går fra 0-100 km/t på 6,0 sekunder.

BMW X5 xDrive45e, der lanceres i august måned, får en rækkevidde på ren el på 80 km, et forbrug ved blandet kørsel på 47,6 km/l og en CO2-udledning på 49 g/km. Den sekscylindrede benzinmotor og elmotoren yder samlet 394 hk. Bilen er den perfekte rejsekammerat, som ved kortere ture kan køre ren elektrisk og hvis turen går ud i sommerlandet eller sydpå, er der plads til både ekstra bagage og surf- eller golfudstyr i bagagerummet, som rummer fra 500 til 1.716 liter.

BMW 745e, som i denne måned kommer i en opdateret udgave med store designmæssige ændringer, er opgraderet fra en firecylindret til en sekscylindret benzinmotor med både et lavere forbrug og en længere rækkevidde. Den samlede ydelse for benzin- og elmotor er på 394 hk og 600 Nm. Rækkevidden på ren el er op til 58 km. Det samlede forbrug er 47,6 km/liter og CO2-udslippet er 48 g/km. BMW 745e fås ligeledes i en lang version og med BMW’s intelligente firehjulstræk, xDrive.

Rækkevidden på ren el er i forbindelse med en batteriopgradering øget betragteligt for hhv. BMW 225xe Active Tourer og BMW 530e Sedan. Rækkevidden for BMW 225xe Active Tourer er nu på 43 km, hvilket er en forbedring på mere end 25 %. For BMW 530e Sedan er rækkevidden nu på 60 km på ren el. Dette er en forbedring på mere end 30 % i forhold til forgængeren.

De besøgende på udstillingen kunne ligeledes se BMW Individual M850i Night Sky, som er en specialudgave af BMW 8-serie Coupé. Bilen er ”fra en helt anden verden” og løfter eksklusiviteten til nye højder – bogstaveligt talt. Gearstangen, start/stop-knappen, iDrive-controlleren, indstigningslisterne og panelet i midterkonsollen er alle dekoreret med meteorit.

Materialet er hentet fra meteoritten ”Muonionalusta”, som blev fundet i Sverige tilbage i 1906. Fra den 240 kg tunge meteorit er der brugt cirka 600 g af mineralerne til detaljerne i BMW Individual M850i Night Sky. Bilen er kun fremstillet i dette ene eksemplar og er et udstillingsvindue for både nye materialetyper og nye produktionsteknikker. En del af eksteriørdetaljerne er for eksempel 3D-printet.

Alle opgivne værdier er ifølge den nye WLTP-testcyklus.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.