• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
4. april 2019 - Audi

Audi e-tron besejrede ”Streif”

Audi e-tron klatrede op af spektakulære styrtløbsløjpe.

Audi gennemførte projektet i samarbejde med østrigske Red Bull, hvilket var understreget af specielle stafferinger på bilen. Audi gennemførte projektet i samarbejde med østrigske Red Bull, hvilket var understreget af specielle stafferinger på bilen.

Audi

Sidst i januar sendte Audi sin første fuldt elektriske SUV ud på den styrtløbsløjpe, hvor verdens hurtigste skiløbere konkurrerer i Hahnenkamm styrtløbet i Kitzbühel i Østrig. Den specialudstyrede Audi e-tron klatrede op af verdens mest spektakulære styrtløbsløjpe ”Streif” på det stejleste stykke, hvor stigningen er på 85 %.

"Vi har allerede vist mange af Audi e-trons styrker sidste år i en række ekstreme events. Fra Pikes Pike til Namibias salt sletter til et højspændingstestområde i Berlin – Audi e tron prototypen mestrede de største udfordringer,” udtaler Peter Oberndorfer, Head of Product and Technology Communications. "Med den sensationelle kørsel op af "Mausefalle" har vi skubbet grænserne endnu mere og demonstreret alle de tekniske muligheder for quattro-teknologi i en elbil."

Med en 85 % stigning er "Mausefalle" den stejleste del af den berømte "Streif" styrtløbsløjpe i Kitzbühel. For at kunne forcere denne stigning var Audi e tron udstyret med en speciel quattro drivlinje med to elektriske motorer på bagakslen og en elektrisk motor på forakslen. Den specialudstyrede Audi e-tron havde et samlet boost output på op til 370 kW og et drejningsmoment på 8.920 Nm, hvilket sikrede fuld ydelse på den stejle løjpe. Audi havde også ændret softwaren med hensyn til drejningsmomentet og momentfordelingen til de særlige forhold på "Streif", og 19-tommer hjul med pigge specielt udviklet til eventet gav det nødvendige greb på sne og is.

"At overvinde en 85 % stigning lyder først helt umuligt," lyder det fra Mattias Ekström, der var bag rattet af den specialudstyrede Audi e tron. "Selv jeg var imponeret over, hvordan denne bil håndterer så vanskeligt terræn," tilføjer World Rallycross-mesteren og dobbelte DTM-mester. Han anser denne event for at være en af hans mest ekstraordinære oplevelser.
For at skabe størst mulig sikkerhed var Audi e tron udstyret med bur og et racesæde med 6-punktssele. Selve køretøjet var udstyret med en sikringsanordning, hvorigennem et sikkerhedskabel blev kørt, men der var ingen træk-enhed.

Audi gennemførte projektet i samarbejde med østrigske Red Bull, hvilket var understreget af specielle stafferinger på bilen, og de to virksomheder er ligeledes langvarige partnere ved Hahnenkamm Race.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.