• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
23. januar 2019 - Applus Bilsyn

Bilejere i problemer

Rustgarantien dækker kun få rustskader. Læs hvilke her.

Mange bilejere får sig en slem overraskelse, når de tjekker betingelserne på bilens karosserigaranti. Mange bilejere får sig en slem overraskelse, når de tjekker betingelserne på bilens karosserigaranti.

Applus Bilsyn

De fleste rustskader på bilen opstår i løbet af vinteren. Men mange bilejere er ikke opmærksomme på, at karosserigarantien i de fleste tilfælde ikke dækker skaderne.

Vintervejr er bilens kryptonit. Masser af regn, slud og sne samt temperaturer omkring nulpunktet betyder løse sten og ikke mindst vejsalt – og det lægger kimen til rustrøde pletter på bilen.

Kend din rustgaranti
Desværre får mange bilejere sig en slem overraskelse, når de tjekker betingelserne på bilens karosserigaranti.

Det forklarer Lars Kiholm, teknisk chef hos Applus Bilsyn, der, via det uafhængige leverandørfirma, Autodo, formidler rustbeskyttende undervognsbehandling til kunder i over 100 synshaller.

Dækker rust 'opstået indefra'
- Mange bilejere er ikke opmærksomme på, at karosseri- eller gennemtæringsgarantien i de fleste tilfælde handler om karosseriet alene og kun dækker skader, der opstår indefra. Uheldigvis opstår rustskader på undervognen som regel udefra. Sker det, er det meget svært for en bilejer at dokumentere, at skaden skyldes en fabrikationsfejl, f.eks. dårlig lakering. Dermed ender bilejeren med selv at betale rustreparationerne, siger Lars Kiholm.

Applus Bilsyn tilbyder gratis rustkontrol til alle bilsynskunder i Danmark. Det er ikke nødvendigt at bestille tid, idet rustkontrollen foregår på almindelig drive-in-basis efter kl. 10.00.

HVORDAN KAN DU SELV FOREBYGGE RUST PÅ BILEN?

1. Rustbeskyt bilen, så snart du får ejerskab over den.
2. Udbedr stenslag med det samme.
3. Vask bilen løbende, især om vinteren, hvor der er meget salt på vejene.
4. Tør døre og bagklap af indvendigt efter vask.
5. Når bilen er til bilsyn, så lad synsmanden vurdere, hvornår den bør (gen)behandles, og følg hans anvisninger.

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.