• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
15. november 2018 - De Danske Bilimportører

Analyse af bilsalget

Analyse: Vi dykker ned i oktober måneds samlede bilsalg.

Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, har været populære i år – 2.798 har fået nummerplader på i år. Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, har været populære i år – 2.798 har fået nummerplader på i år.

De Danske Bilimportører

Den 1. november udsendte vi pressemeddelelse om personbilsalget. Denne analyse indeholder statistik og kommentarer på salget af de grønne biler (elbiler og plug-in hybrider), varebiler, lastbiler og busser.

Elbiler og plug-in hybridbiler

169 elbiler kom ud at køre på de danske veje i oktober. Det betyder også, at vi har rundet en milepæl med over 1.000 elbiler i år – mere specifikt, er der solgt 1.099 elbiler i 2018. På trods af en stigende grøn interesse hos danskerne, er der stadig lang vej endnu og det skyldes ganske enkelt den usikkerhed, som ”Stop&Go” politikken på området, har medført.

”Importørerne melder om en stigende interesse for elbilerne og det store klimafokus, der er kendetegnet for tiden, skubber også i den rigtige retning. Men skal vi nå regeringens målsætning om en halv million rene elbiler i 2030, kræves der mere gennemgribende og langsigtede løsninger end vi har set de seneste år. Her er der nemlig ført politik, der har medført ”stop&go” for salget af de grønne biler. Vi ønsker at få gang i et stabilt go’, så elbilerne i større stil indtager de danske veje. Det kræver den nødvendige tryghed og stabilitet for forbrugerne og branchen, der skal investere markant – det sikres kun med langsigtede rammer og forudsigelighed,” uddyber direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Plug-in hybridbiler eller opladningshybrider, som de også kaldes, har været populære i år – 2.798 har fået nummerplader på i år. Sammenlignet med hele sidste års salg på 621, ser vi en markant vækst af disse miljørigtige biler på det danske marked. I oktober blev det dog kun til 151, hvilket primært skyldes, at fabrikkerne ikke kan følge med den store efterspørgsel, der er pt. Det betyder formentlig også, at årets sidste måneder bliver på lidt højere niveau.

”Vi har set, at danskerne virkelig har taget opladningshybriderne til sig i år. Ja faktisk er de lige nu så populære, at fabrikkerne har svært ved at følge med efterspørgslen. Men det er jo kun positivt, for det betyder, at der kommer endnu flere af de grønne biler ud at køre i de kommende måneder. Opladningshybriderne kan være en fornuftig trædesten på vejen mod de rene elbiler, da der er forbundet en vis tryghed med dem og samtidig kan man øve sig i elteknologien og blive mere fortrolig med den, så den næste bil måske bliver en ren elbil,” fortæller direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Varebiler
Oktober måned blev en særdeles god måned for varebilsalget – hele 3.224 nye varebiler fik nummerplader på. Det er ca. 900 biler mere end sidste år i oktober: et stort plus på 37%. Et blik tilbage mod sidste måned, giver samme billede – oktobers varebilsalg var nemlig hele 27% højere end september.
I løbet af året er der kommet 27.931 varebiler på vejene mod 29.123 sidste år i samme periode, så vi er 4% lavere i år. Derfor er konklusionen også, at niveauet generelt er lidt lavere end sidste år, men det er ikke meget og med en flot oktober, er vi positive og ser stadig et højt niveau.

”Vi er meget tilfredse med oktober måneds flotte varebilsalg. Det betyder også, at vi nu kun ser et lille fald på hele årets salg holdt op mod sidste års niveau. Derfor regner vi også med, at året slutter ganske pænt, da erhvervslivet stadig kører i højt gear,” udtaler Gunni Mikkelsen, direktør for De Danske Bilimportører.

Lastbiler
495 nye lastbiler blev det til i oktober – præcis det samme niveau som sidste år i oktober (493). Ser man på hele årets lastbilsalg, har 4.270 nye lastbiler fået nummerplader på i 2018 – fuldstændig lineært med sidste års niveau på 4.223 (+1%). Konklusionen er derfor også, at lastbilsalget er stabilt på et ganske højt niveau.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:

”Lastbilsalget er generelt en god indikator for, hvordan det går i erhvervslivet og derfor er det også en positiv nyhed for alle, at vi fortsætter på samme stabile, høje niveau i år. Vi forventer desuden også, at årets sidste måneder bliver ganske fine, og at vi slutter med et flot årsresultat på linje med sidste år.”

Når man ser på fordelingen af lastbilsalget, er det primært lastbiler over 16 tons totalvægt, der sælges, da de udgør ca. 4.500 lastbiler af de samlede 5.000 lastbiler på årsbasis.

Busser

I oktober kom der 43 nye busser ud at køre. Det er samme niveau som i september og i løbet af året, er det blevet til 483 busser – vi er altså et godt stykke under sidste års bussalg på 737 i samme periode, som dog også var rekordhøjt i forhold til de foregående år.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.