• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
25. oktober 2018 - BMW

BMW Vision iNEXT

BMW lancerer nu en ny og banebrydende konceptbil.

I størrelse og proportioner ligner BMW Vision iNEXT en moderne udgave af en BMW SAV (Sports Activity Vehicle). I størrelse og proportioner ligner BMW Vision iNEXT en moderne udgave af en BMW SAV (Sports Activity Vehicle).

BMW

BMW lancerer nu en ny og banebrydende konceptbil, BMW Vision iNEXT, som er et håndgribeligt eksempel på, hvordan den fremtidige, selvkørende model vil komme til at se ud. BMW Vision iNEXT forventes at blive sat i produktion i 2021.

BMW har mere end 10 års erfaring med udvikling af elektriske og selvkørende biler og det er grundlaget for udviklingsarbejdet i BMW Vision iNEXT. "Der kommer til at ske store forandringer inden for personlig mobilitet," forklarer Klaus Fröhlich, bestyrelsesmedlem i BMW Group og ansvarlig for udvikling. "Selvkørende biler og de stadigt voksende opkoblingsmuligheder åbner op for en ny række oplevelser og måder at udforme vores rejse”.

“Vi har designet den fuldelektriske BMW Vision iNEXT som et mobilt miljø, et nyt "yndlingssted", hvor vi kan være os selv og slappe af - under transporten. Vi fokuserer på mennesker og deres behov og ønsker for mobilitet," tilføjer Fröhlich.

En ny æra for ren køreglæde
Visionen er at skabe biler, der er helt automatiserede, emissionsfrie og fuldt forbundne med omverdenen - og dermed samle BMW Groups strategiske innovationsfelter i en konceptbil, der både er selvkørende eller, hvis man ønsker det, styret af et menneske. “BMW Vision iNEXT repræsenterer en ny æra for ren køreglæde”, fortæller Harald Krüger, bestyrelsesformand hos BMW Group.

Nye tekniske finesser
I størrelse og proportioner ligner BMW Vision iNEXT en moderne udgave af en BMW SAV (Sports Activity Vehicle). Bilen udtrykker sin banebrydende karakter gennem tydeligt skulpterede former og overflader. Iøjnefaldende lakering og sofistikerede detaljer styrker yderligere dette indtryk. Lakeringsfarven ‘Liquid Greyrose Copper’ skifter gradvist nuance fra varm kobber til mørk rosa og tilfører bilen et dynamisk udtryk, også når den ikke er i bevægelse.

Kameraer erstatter sidespejlene, mens trykfølsom og belyst grafik erstatter de traditionelle dørhåndtag. To store modstående døre uden adskillelse af en B-stolpe giver en uhindret oplevelse af det rummelige interiør, når de åbnes, mens rammen afslører overflader i kulfiber.

Selvkørende eller med chauffør
Førere af BMW Vision iNEXT kan vælge enten selv at køre ("Boost”-funktion) eller blive kørt af bilens selvkørende funktion ("Ease"-funktion). "Boost"-funktionen anvender den elektriske drivlinje til at levere en dynamisk og næsten tavs køreoplevelse uden emissionsudslip. Med "Ease"-funktionen giver bilens interiør føreren og passagererne mange flere muligheder. Alt efter passagerernes behov, kan BMW Vision iNEXT være et sted for afslapning, interaktion, underholdning eller koncentration - mulighederne er lige så mange som passagerens behov. Derfor er kabinen nærmere et komfortabelt og smukt indrettet boligareal på hjul - et nyt yndlingssted.

“Boost” and “Ease” funktionerne forandrer cockpittet
Førerens område i den rummelige kabine er markeret af rattet og to synlige skærme. Instrumentbrættet med beige stofbeklædning er kombineret med træelementer samt et mønstret trægulv for at skabe en behagelig og hjemlig atmosfære. Når "Boost"-funktionen aktiveres, placeres rattet og displayet tydeligt mod føreren. Ved aktivering af "Ease"-funktionen forandres førerens miljø: rattet bliver trukket tilbage og skaber en mere åben pladsfornemmelse. Skærmene skifter fra kørerelateret indhold til "Exploration Mode", som fx giver føreren og passagererne forslag til steder og begivenheder i det omkringliggende område. Desuden kan forsædernes nakkestøtter foldes tilbage, så passagererne foran nemmere kan tale med passagererne bagved.

Shy Tech: Innovativ teknologi – usynlig, men altid tilgængelig
Ud over rattet og skærmen i førerens område er der ingen andre synlige skærme eller betjeningselementer i BMW Vision iNEXT. Den intelligente teknologi er integreret og dermed ude af syne for at bevare bagsædernes hjemlige karakter. Først når det kræves af føreren eller passagererne, bliver teknologien synlig og anvendelig.

Når "Boost"-funktionen aktiveres, kan kontrolskærmen betjenes på konventionel vis ved hjælp af den trykfølsomme skærm. Men med "Ease"-funktionen får midterkonsollens træoverflade denne kontrolfunktion. Stoffet på bagsæderne har også integrerede funktionaliteter. Med en let berøring med fingerspidsen er det muligt at styre fx musikafspilningen ved hjælp af forskellige håndbevægelser.

Fundamentet for BMW Groups fremtid
På BMW Groups årlige generalforsamling i maj 2018 beskrev Harald Krüger, bestyrelsesformand hos BMW Group, iNEXT således: "iNEXT-projektet vil danne fundamentet for BMW’s fremtid, til gavn for hele virksomheden og alle dens mærker."
iNEXT tager fat på det store spørgsmål, der er kernen i BMW Groups daglige arbejde: "Hvordan transporterer vi os i fremtiden?"

iNEXT bygger på “project i”, der først tog form i 2007, og som senere udviklede sig til lanceringen af BMW i3 i 2013. BMW Group har allerede opnået meget på denne front og har nu over ti års erfaring med elektrisk mobilitet. BMW i-modellerne bliver hele tiden forbedret, og deres teknologi bliver brugt til gradvist at indføre elektrificerede modeller fra BMW og MINI. Det næste skridt er en komplet integration af de strategiske innovationsområder Autonomous, Connected, Electrified and Services/Shared (ACES).
Den serieproducerede version af BMW Vision iNEXT vil påtage sig rollen som et nyt teknologiflagskib og indeholde alle de strategiske innovationsområder. Bilen kommer på markedet i 2021.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.