• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
1. oktober 2018 - De Danske Bilimportører

Bilsalget i september

170.010 nye personbiler har fået nummerplader på i år.

Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Toyota og Peugeot. Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Toyota og Peugeot.

De Danske Bilimportører

170.010 nye personbiler har fået nummerplader på i år – altså et lille plus på knap en procent i forhold til samme periode sidste år. I september kom der dog blot 12.040 nye personbiler ud på vejene, hvilket er 16% lavere end sidste års salg på 14.371 biler.

En af forklaringerne på, at der tilsyneladende er et stort spring er, at september sidste år var præget af den politiske debat om bilafgifterne: Der havde været usikkerhed i august og starten af september, mens der efter politisk afklaring blev solgt en stor portion i slutningen af måneden. I år har september været påvirket af et meget stort salg i august fordi der trådte nye regler i kraft 1. september.

Ser vi på hele året, har august og september været lidt atypiske – både i år og sidste år – men efter september er vi stadig marginalt over sidste års totale salg for året.

Direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen uddyber:     
”Årets bilsalg kører i særdeles højt gear – vi er fortsat oppe på et rekordhøjt antal af biler. Og det kan vi jo kun være glade for. Det vi ser i september er, at den nye test for måling af brændstofforbrug trådte i kraft – den såkaldte WLTP-metode – og det har naturligvis påvirket månedens salg, da en stor del af bilerne målt med den gamle metode, blev solgt i august. Men samlet set er konklusionen at salget fortsat er på et ganske højt og meget tilfredsstillende niveau.”

Segmenter
Til spørgsmålet om, hvilke typer og størrelser af biler, danskerne så køber, er svaret: De køber i høj grad SUV’er – primært de såkaldte cross-overs. Der er i dag rigtig mange forskellige modeller i SUV-segmentet og segmentet dækker altså over vidt forskellige biler i mange forskellige størrelser – alene med det til fælles at de generelt set er højere biler sammenlignet med de traditionelle sedan’er, stationcars og hatchbacks.

Derudover fortsætter tendensen med, at færre køber de absolut mindste biler, mens der er et stabilt salg af mindre, mellem og mellemstore biler. Derfor er det korte svar også, at danskerne fortsætter med at rykke over i lidt større biler i 2018.

Mikrobilernes andel er faldet fra ca. 19% sidste år, til nu kun at udgøre 11% her i 2018. De mindre biler i B-segmentet har i mange år været det mest solgte i Danmark, hvor vores biler generelt er lidt mindre end i vores europæiske nabolande – andelen ligger på 24% for år til dato. I år har SUV-segmentet dog overhalet indenom og tager nu førstepladsen som mest solgte segment med 26% af markedet, men som nævnt repræsenterer SUV-segmentet mange forskellige bilmodeller. Den lille mellemklasse (C-segmentet) er stabil på 19%, hvor det har ligget de seneste år. Den store mellemklasse (D-segmentet) er tilsvarende stabil på 11% – her ser vi en lille stigning på et par procentpoint.

Højdespringeren er som sagt crossovers i SUV’ernes J-segment, som altså er sprunget fra at udgøre ca. 17% af markedet for sidste år, til i år at udgøre en andel af det samlede salg på 26%.

”Vi ser fortsat, at danskerne køber lidt større biler – flere har fået mulighed for at rykke et nummer op i bilstørrelse for de samme penge efter bilafgifterne er blevet sat ned de seneste år. Særligt de mange forskellige cross-overs er blevet meget udbredte, og dermed følger Danmark tendenserne fra mange andre lande,” udtaler direktør hos De Danske Bilimportører, Gunni Mikkelsen.

Top 3

Hvor de seneste måneders Top 3-liste har været lidt forudsigelig, er der i september blevet rykket godt rundt på pladserne: 1. pladsen går Volkswagens Up! med et salg på 412, 2. pladsen får Toyotas Aygo med et salg på 410, mens Volkswagens Golf tager 3. pladsen med 404 solgte biler.

Volkswagen blev igen det mest solgte mærke efterfulgt af Toyota og Peugeot.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.