• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
9. september 2018 - Audi

Den nye Audi e-tron

Audi starter produktion af elbilen Audi e-tron.

Audi e-tron forventes at lande hos de danske forhandlere omkring årsskiftet. Der er ikke danske priser på Audi e-tron endnu. Audi e-tron forventes at lande hos de danske forhandlere omkring årsskiftet. Der er ikke danske priser på Audi e-tron endnu.

Audi

Produktionen er i gang
Den 3. september 2018 startede Audi serieproduktionen af Audi e-tron på mærkets fabrik i Bruxelles. Brandets første fuldt elektriske SUV har en rækkevidde, der er egnet til daglig brug.

Med en opladningskapacitet på op til 150 kW fra lynopladere er den klar til næste lange stræk på ca. 30 minutter. Der er verdenspremiere på Audi e-tron i San Francisco den 17. september 2018.

Peter Kössler og Patrick Danau, hhv. medlem af direktionen for produktion og logistik hos AUDI AG og administrerende direktør i Audi Brussels, insisterede på at se den første Audi e-tron køre stille af samlebåndet. "Audi e-tron er en sand pioner", udtalte Peter Kössler.

"Den har innovative teknologier som virtuelle sidespejle og kombinerer traditionelle Audi kvaliteter i handling og dynamik med teknisk Vorsprung, der rækker langt ud over bilen. Således er vores Bruxelles-produktionsanlæg blevet omfattende moderniseret til produktionen, og det er verdens første certificerede CO2-neutrale serieproduktion i premium-segmentet." På fabrikken i Bruxelles modregnes alle emissioner, der opstår i produktionen og på stedet, primært gennem vedvarende energi, men også gennem miljøprojekter.

"Audi har opbygget mange kompetencer internt til Audi e-tron og har selv udviklet både batteriteknologien og selve drivlinjen. Mange produktionstrin er blevet redesignet, planlagt og implementeret af medarbejderne," siger Patrick Danau, administrerende direktør for Audi Brussels. Siden sommeren 2016 har fabrikken i vidt omfang ombygget sin karosseriafdeling, lakeringsanlæg og samlebånd trin for trin og har oprettet sin egen batteriproduktion.

Førerløse transportsystemer bringer elbilens batterier "just in sequence" til samlebåndet, og medarbejderne i Bruxelles har modtaget mere end 200.000 timers træning til den første helt elektriske Audi og har således været perfekt forberedt til produktionsstart.

Audi sender live fra verdenspremieren på Audi e-tron i San Francisco den 17. september kl. 20.30. lokal tid (18. september kl. 5.30 CEST) på www.e-tron.audi.

Audi e-tron i Danmark
Audi e-tron forventes at lande hos de danske forhandlere omkring årsskiftet. Der er ikke danske priser på Audi e-tron endnu.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.