• Læs mere om:
  • Miljø og sikkerhed
  • Marked og mærker
  • Nye modeller
  • Konceptbiler
13. september 2017 - Porsche

Den nye Porsche Cayenne S

Verdenspremiere på den nye Cayenne i Zuffenhausen.

De nye Cayenne modeller kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 Porsche Centre og koster i Danmark fra kr. 1.401.045 for Cayenne, og fra kr. 1.737.064 for Cayenne S. De nye Cayenne modeller kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 Porsche Centre og koster i Danmark fra kr. 1.401.045 for Cayenne, og fra kr. 1.737.064 for Cayenne S.

Porsche

Stuttgart. Porsche har præsenteret den nye Cayenne med en spektakulær iscenesættelse i Stuttgart-Zuffenhausen. Tredje generation af succesmodellen, som er blevet solgt i mere end 760.000 eksemplarer siden 2002, er en komplet nyudvikling.

Bilen kombinerer fremover endnu mere Porsche typiske præstationer med en fremragende anvendelighed i dagligdagen. Til trods for et udvidet standardudstyr er Cayenne takket være en intelligent letvægtskonstruktion blevet op til 65 kg lettere. Fra start tilbydes der to trykladede 6-cylindrede benzinmotorer med 340 hk i Cayenne og 440 hk i Cayenne S. Den op til 265 km/t hurtige Cayenne S accelererer op til 100 km/t på under 5 sek.

”Vi har nyudviklet vores succesmodel komplet samt forbedret og perfektioneret den yderligere på alle områder, så det kan mærkes og ses. Cayenne er desuden blevet digitaliseret og opkoblet på en omfattende måde – og dermed konsekvent rettet mod fremtiden”, udtaler Oliver Blume, som er øverste chef for Porsche AG.

Rent optisk er Cayenne blevet markant videreudviklet: ”Vores primære mål var at skærpe karakteren yderligere. Endnu mere Porsche, endnu mere Cayenne. Den nye Cayenne er endnu mere præcis, endnu mere elegant, endnu mere atletisk og endnu mere udtryksfuld”, siger Michael Mauer, chef for Style-afdelingen hos Porsche AG, der i fællesskab med Peter Varga (chef for Exterieur Design-afdelingen) og Ivo van Hulten (chef for Interieur Design-afdelingen) præsenterede designet på den nye Cayenne.

Den første store optræden af den nye Cayenne på Porsche Museum blev ledsaget af ”Livets Symfoni” komponeret til lejligheden af den tyske komponist Jesse Milliner – fremført af Bohemian Symphony Orchestra fra Prag og blæserensemblet fra Dresdens Gewandshausorchester, der har Porsche som partner. Dansere, livemusikere og en avanceret lysiscenesættelse supplerede symfonien.

Den tredje generation af SUV'en er en komplet nyudvikling. Kraftfulde turbomotorer, en ny 8-trins Tiptronic S-gearkasse, nye undervognssystemer og det innovative visnings- og betjeningskoncept til Porsche Advanced Cockpit med omfattende opkoblingsmuligheder udvider spredningen mellem sport og komfort. Fra start kan man vælge mellem to nyudviklede 6-cylindrede motorer: Den 340 hk stærke 3-liters-turbomotor i Cayenne yder 40 hk mere end forgængeren.

Den 2,9-liters V6-biturbomotor i den op til 265 km/t hurtige Cayenne S kommer op på 440 hk – en stigning på 20 hk. Med Sport Chrono-pakken, der fås som ekstraudstyr, accelererer den nye Cayenne S fra 0 til 100 km/t på under 5 sek. Den nye Cayenne orienterer sig kraftigt i retning af sportsvognsikonet 911: SUV'en fås for første gang med forskellige dækstørrelser og bagakselstyring. Desuden forbedres onroad-egenskaberne yderligere af det standardmonterede aktive firehjulstræk, Porsche 4D-Chassis Control, 3-kammer-luftaffjedringen, den elektriske krængningsstabilisering Porsche Dynamic Chassis Control (PDCC) og de nyudviklede high performance-bremser Porsche Surface Coated Brake (PSCB). Offroad egenskaberne for Cayenne, som til trods for et udvidet standardudstyr er op til 65 kg lettere end forgængeren, forbliver i den forbindelse uden indskrænkninger.

De nye Cayenne modeller kan allerede nu bestilles hos Danmarks 2 Porsche Centre: Porsche Center Sjælland og Porsche Center Jylland og koster i Danmark fra kr. 1.401.045 for Cayenne, og fra kr. 1.737.064 for Cayenne S – begge priser inklusive moms og afgifter.

Porsche Museum hædrer de historiske indflydelser på udviklingen af Cayenne med særudstillingen ”New tracks. Every Destination. Always Porsche.” Udstillingen, som også omfatter den nye model, kan ses frem til den 25. februar 2018.

 
 

BILPRISER.DK'S NYHEDSBREV

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag.

Nyhedsbrev

Nyt fra Bilpriser.dk

Sidste nyt om biler på e-mail hver fredag


Siden 1999 har Bilpriser.dk været danmarks førende kilde til vurdering af brugte biler. Alle vurderinger er baseret på BilpriserPro Prisberegning, bilbranchens uafhængige værktøj til bilvurdering.